Fuar Alanına Yeni Ortak

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’ya yapılması planlanan fuar alanındaki yüzde 24’lük hissesinin yüzde 2,4’lük bölümünü Ankara Valiliği’ne devretti. Fuar alanının ortak sayısı 8’e çıktı

14 Ocak 2018 Pazar 10:39
Fuar Alanına Yeni Ortak

Temeli 2015'te Akyurt'ta atılan fuar alanına yeni bir ortak eklendi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla Büyükşehir Belediyesi, Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.'deki yüzde 24'lük hissesinin 2,4'lük bölümünü Ankara Valiliği'ne devretti. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın imzasıyla Meclis'e gönderilen Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edilirken fuar alanı inşaatı için Ankara Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Destek Başvurusu yapıldığı öğrenildi. Ankara Valiliği'nin de maddi destek sağlayacağı proje ile ilgili protokol imzalanacak. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iki yolun ismi değiştirildi. 27 Aralık'ta açılan 5,2 kilometrelik Sabancı-Bağlıca bulvarları bağlantı yolunun ismi 15 Temmuz Şehitler Bulvarı olurken Çankaya'daki 1422. Cadde ismi ise "Naim Süleymanoğlu Caddesi" olarak değiştirildi. Ayrıca Meclis'te alınan bir kararla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Harekat'ta şehit olan Ömer Halisdemir'in, memleketi Niğde'nin Çukurkuyu kasabasına mescit yapılması için Büyükşehir'in 118 bin 324 lira maddi kaynak aktarması kararlaştırıldı. Ortaköy Mezarlığı E-5 adası ise vefat eden gaziler için tahsis edildi. 

Sabah Ankara

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.