Gazilere ve Şehitlere Büyükşehir Vefası

Ankara Valiliği, Akyurt’ta yapılacak olan “Ankara Fuar Alanı” için kurulan “Ankara Uluslar arası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.” isimli şirketin yeni ortağı oldu.

14 Ocak 2018 Pazar 16:46
Gazilere ve Şehitlere Büyükşehir Vefası

 Büyükşehir Belediyesi’nin yeni İmar Yönetmeliği’nin de karara bağlandığı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ayrıca, 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere, tüm gazilere ve merhum Naim Süleymanoğlu’na da vefa niteliğinde dört ayrı karar alındı.

         Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde düzenlenen toplantıda, Başkanlık Yazısı’yla gelen ek madde görüşüldü.

İlgili yazıda; Akyurt’ta yapılması planlanan “Ankara Fuar Alanı” için kurulan 8 ortaklı “Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş”ye, Ankara Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Destek Başvurusu yapıldığı hatırlatılarak,“Projeye maddi destek sağlanabilmesi için Ankara Valiliği’nin de şirkete ortak olması, bu kapsamda da Büyükşehir’e ait olan hisselerin yüzde 10’luk kısmının Ankara Valiliği’ne devredilmesi” konusu ele alındı.

TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ve ANKESOB’un yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin de yüzde 24 oranında ortağı bulunduğu şirkete, Büyükşehir’in hissesinin yüzde 10’u kadarı olan yüzde 2,4 oranındaki hisse payının Ankara Valiliği’ne devredilebilmesi için protokol yapılması Meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

 

-GAZİLERE VE ŞEHİTLERE BÜYÜKŞEHİR VEFASI…

         Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrıca 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere, tüm gaziler ve merhum Naim Süleymanoğlu için de vefa niteliğinde dört ayrı karara imza atıldı.

         Bu kapsamda; Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın ulaşım müjdeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Sabancı-Bağlıca Bulvarları Bağlantısı yolunun ismi “15 Temmuz Şehitleri Bulvarı” olurken, Çankaya ilçesi Oğuzlar ve Balgat Mahalleleri sınırını oluşturan 1422. Cadde isminin de “Naim Süleymanoğlu Caddesi” olarak belirlendi.

         “Gaziler Beratı bulunan tüm gazilerin ücretsiz defin edilebilmesine imkan tanınacak bir adanın tahsis edilebilmesi”ne ilişkin Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin istek yazısının da ele alındığı toplantıda, bu konuda Ortaköy Mezarlığı E-5 adasının “Gaziler Adası” olarak tahsis edilmesi de kararlaştırıldı.

Toplantıda görüşülen bir başka Başkanlık Yazısı’nda da; “15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in, memleketi Niğde ilinin Bor ilçesi Çukurkuyu kasabasına sekizgen mimariye sahip bir mescit yapılmasına destek amacıyla hazırlanan yaklaşık maliyete göre 118 bin 324 lira 98 Kuruş’un ilgili kanun kapsamında işbirliği protokolü yapılarak, mescit için aktarılması” da oy birliğiyle kabul edildi.

 

-BÜYÜŞKEHİR İMAR YÖNETMELİĞİ, BAKANLIK YÖNETMELİĞİNE UYGUN HALE GETİRİLDİ…

         Meclis’te ayrıca; Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uygun hale getirildi. Bu kapsamda 25 ilçe imar müdürlükleriyle koordineli bir şekilde gerçekleştirilen çalışmanın ardından hazırlanan yeni İmar Yönetmeliği de üyelerin hepsinin kabulüyle onaylandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.