Güney Afrika Büyükelçisi'nden ATO'ya Ziyaret

Güney Afrika Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticari ilişkilerin pek çok alanda geliştirilebileceğini söyledi.

02 Şubat 2018 Cuma 10:26
Güney Afrika Büyükelçisi'nden ATO'ya Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret eden Büyükelçi Malefane, ilişkileri geliştirmek için ATO ile iş birliği yapmak istediklerini belirterek, “Odanızın çok büyük bir önemi var. Her şeyden önce başkentin odasısınız. Birlikte çalışarak ilişkileri geliştirmek için yöntemler geliştirmeliyiz” diye konuştu. 

-İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TEKLİFİ-

Türkiye-Güney Afrika ilişkilerinin sürekliliğini garanti altına alacak bir iş birliği protokolü imzalama teklifinde bulunan Malefane, şöyle konuştu:

“Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin kalıcı olmasını istiyoruz. Kalıcı, sağlam ilişkileri temin etmek için buradayız. Bu ilk ve son görüşmemiz olmasın. Çok daha geniş kapsamlı, üyelerinizle bir araya gelebileceğimiz buluşmalara imza atmak isteriz.”

-BARAN: “BİRBİRİMİZE DESTEK VERMELİYİZ”-

 

ATO Başkanı Baran ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ticaret rakamlarının yetersiz olduğunu, ticari ilişkileri geliştirmek için Güney Afrika Büyükelçiliği ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirterek, “Çok çalışmalı, üretmeli, birbirimize destek vermeliyiz. ATO olarak her türlü iş birliğine varız. Bizim amacımız ticareti geliştirmek. Alınabilecek çok yol var. Heyetlerimiz bir araya gelsin. Ticaret hacmimizin iki ülkeyi de mutlu edecek rakamlara ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Ankara’daki yatırım olanakları, sağlık turizmi potansiyeli ve savunma sanayiindeki başarılardan söz eden Baran, “Memur şehri olarak anılırken ticaret ve sanayi şehri haline geldik. Türkiye’nin savunma sanayiindeki en önemli şirketlerinin merkezi Ankara’da” diye konuştu. Baran, Ankara’nın turizme çok elverişli bir bölgenin tam ortasında yer aldığını, çevresinde Konya, Kapadokya ve Gordion gibi birçok tarihi ve turistik merkezler bulunduğunu hatırlattı. ATO Başkanı Baran, Ankara’nın Kızılcahamam, Çamlıdere ve Beypazarı ilçelerinin doğal güzellik bakımından Davos kadar önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 02.02.2018 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.