Hakan Han Özcan: "CHP’nin çözümsüzlük siyaseti ABB yönetimine sirayet etmiştir"

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı Tarafından yapılan açıklamada: CHP’nin çözümsüzlük siyasetinin ABB yönetimine sirayet ettiğini ortaya koymuştur. denildi.

09 Ekim 2020 Cuma 10:44
Hakan Han Özcan: "CHP’nin çözümsüzlük siyaseti ABB yönetimine sirayet etmiştir"

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan yaptığı yazılı açıklamada ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Otobüs alımına ilişkin talebin bekletildiği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi,

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Büyükşehir otobüs alımı için alınacak dış kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda beklediğine yönelik sözlerinden dolayı bu açıklama gerekli görülmüştür. 

CHP Yönetiminin ABB Meclisine taşıdığı borçlanma konusuna ( önerge ve resmi tutanak)’larda da ifade edildiği üzere AK Parti Grubu tarafından onay verilmiştir. 

Borçlanmanın onay mercii olan Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yapılan görüşmelerde yerli üretim araç ve yerli kaynak kullanımı yollarının denenmesi gündeme gelmiştir. 

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız Berat Albayrak tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesine her türlü gerekli desteğin verileceği ifade edilmiştir. 

Dış borçlanmanın yabancı araç kullanmayı da beraberinde getireceği de hatırlatılmıştır. 

Bu yapıcı tutum ve destek vurgusuna rağmen, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yabancı kaynak borçlanma ve yabancı araç alımında ısrar etmesi, bunun da üzerini “Talebimiz bekliyor” gibi gerçeklerden uzak ifadelerle örtmeye çalışması siyasi etik ile bağdaşmamaktadır. 

Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkacağını açıkça bilmelerine rağmen sergiledikleri bu tutum, CHP’nin çözümsüzlük siyasetinin ABB yönetimine sirayet ettiğini ortaya koymuştur.

Son Güncelleme: 09.10.2020 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.