Havaalanı Metrosu Ne Zaman Tamamlanacak? Tuna Açıkladı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, CNN Türk'te katıldığı programda Ankara ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

14 Ocak 2018 Pazar 11:41
Havaalanı Metrosu Ne Zaman Tamamlanacak? Tuna Açıkladı...

Havaalanı metrosuyla ilgili sayın başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın Ankara’ya bir sözü var. Çalışmalar yürütülüyor. Benim bu konuyla ilgili sayın başbakanımız ve bakanımızla ilgili görüşmede, güzergahında bir tadilat talebim oldu. Uygun gördüler ve onun üzerinde çalışılmasını söylediler. Güzergah tadil edildiği zaman daha yoğun bir nüfusa yönelik havaalanı metrosu olacak.

Mevcut bir güzergah var ama tadilat talebim oldu. Onlar da uygun gördüler. Benim talebim şu oldu. Siteler, Altındağ bölgesinden dolaşarak havaalanına gitmesini talep ettik. Bu hat 36 km idi, bizim talebimiz bir 10-12 kilometrelik bir ilave. Daha başka noktalarda da taleplerimiz oldu. 

NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Onu söylemem yanlış olur. Ben alacakla borç ödemem. Başkasının yapacağı iş ile ben taahhüde girip mahcup olamam. Ankara'mızın Başkent Ray projesi vardı. İhaleye çıkıldı, devlet demiryolları verdi. Ardından itirazlar oldu. İki sene, üç sene davalar sürdü sürdü. En sonunda nihai kararda, devlet demir yollarının ihale ettiği firmaya verilmesi kararı çıktı. 3 sene gitti. Kim verecek bunun hesabını? Yani o yüzden şu tarihte bitecek nasıl derim ben? Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne iş yaparsan yap. Dolayısıyla ben bir tarih vererek ben mahcup olamam. Şahsıma ait kendi yapabileceğim iş ile ilgili söz verebilirim.

Anahtar Kelimeler:
MetroHavaalanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.