Hitit Anıtı için imza kampanyası başlatıldı

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, geçen ay Sıhhiye’deki Hitit Güneş Kursu Anıtı’nın, Hitit medeniyetinin başkenti olan Hattuşa’nın bulunduğu Çorum’a getirilmesi için çalışma başlattıklarını söylemişti. Ankaralılar anıtın taşınmaması için imza kampanyası başlattı.

02 Haziran 2017 Cuma 14:10
Hitit Anıtı için imza kampanyası başlatıldı

Change.org internet sitesinde başlatılan kampanyada katılımcı sayısı kısa sürede 8 bini aştı. Muhatap olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı imza kampanyasının metninde şu ifadelere yer verildi: “1995’te Büyükşehir Belediye Meclisi, Hitit Güneşi olan şehir amblemini, Atakule-cami minaresi ve 3 yıldız ile değiştirmiş, karar yargıdan dönmüştü. 2011’de, Atakule figürlü amblem, yıldız sayısı 5’e çıkarılarak yeniden kullanılmaya başlandı. Hitit Güneşi, 1973’de dönemin Belediye Başkanı Vedat Dalokay tarafından şehrin amblemi seçildi. Anıt 1978 yılında Sıhhiye Meydanı’na yerleştirildi. Ancak şimdi Çorum’a taşınıyor. Bu kampanyanın amacı Hitit Güneşi’nin taşınmamasıdır. Bu kampanyada hiçbir kişi veya kurum hedef alınmamaktadır.” Kampanyayı imzalayan katılımcılardan bazıları da “Ankara’nın simgesidir taşınamaz. Bir Ankaralı olarak şiddetle karşıyım. Ankara simgesi Ankara’da kalmalı. Ankara’ya yakışıyor, taşınması gereksiz ve anlamsız” yorumunda bulundu.

ÇORUM’A TAŞIMAK İSTİYORUZ DEMİŞTİ

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, geçen ay Sıhhiye’deki Hitit Güneş Kursu Anıtı’nın, Hitit medeniyetinin başkenti olan Hattuşa’nın bulunduğu Çorum’a getirilmesi için çalışma başlattıklarını söylemişti. Uslu, “Çiçek nasıl dalında güzelse, tarihi eserlerin de yerinde değerlendirilmesinin uygun olacağı görüşündeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

HÜRRİYET ANKARA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.