Hurdacılar Kooperatifi'nde İrfan Çinkaya İle Yola Devam

Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatifi’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı, kooperatif ortaklarının katılımıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

04 Şubat 2018 Pazar 11:33
Hurdacılar Kooperatifi'nde İrfan Çinkaya İle Yola Devam

Kooperatif ortaklarının yoğun ilgi gösterdiği Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatifi’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, 1999 yılından beri kooperatif başkanı olan İrfan Çinkaya, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Divan başkanlığını İzzet Kartal’ın yaptığı genel kurulun Bakanlık temsilciliğini ise, Ankara İl Ticaret Müdürlüğünden Şube Müdürü Hacı Arslan ile Hülya Gürsel Ayhan yaptı.

Olağan Genel Kurul, gündemin okunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından genel kurul maddelerine geçildi. 2017 yılına ait Yönetim ve Denetim Kurulu çalışma raporları ayrı ayrı okunarak müzakereye açıldı ve oy birliğiyle ibra edildi.

2017 yılına ait bilanço ve gelir-gider farkı hesaplarının da okunup müzakereye açılarak oy birliğiyle ibra edilmesinin ardında, diğer gündem maddeleri ile birlikte 2018 yılına ait tahmini bütçe de görüşülerek kabul edildi.

Çinkaya, esnafa hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlandığı genel kurulda gerçekleştirilen seçimde Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatif başkanlığına yeniden İrfan Çinkaya seçildi.

İrfan Çinkaya konuşmasında  kendisine ve  yönetim ile denetim kuruluna verilen güven tazelemeden dolayı esnafa teşekkür ederek, yeni dönemde her konuda büyük hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti. 

 “Amacımız sizlere layık olmak” diyerek, esnafa hizmet etmek için çalıştıklarını dile getiren Çinkaya, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bize verilen görevleri esnafımıza  hizmet etmek için en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettik. Bundan sonra da bu gayretli çalışmalarımız Kooperatifler Kanunu ile Ana Sözleşme hükümlerine uygun olarak yeni bir güç, yeni bir enerji ile devam edecek.” dedi.

"Doğayı koruyoruz"

Çinkaya, "Mesleğimiz  zor ve uğraş isteyen bir iş kolu. Dünyada bir yandan nüfus artarken, diğer yandan kaynaklar git gide azalıyor. Bu kaynakları iyi yönetebilmek ve verimli kullanmak her geçen gün büyük önem kazanıyor. Bu noktada iş göremez ve hurdaya çıkmış ürünlerin  tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamak üzere bizler önemli bir iş yapıyoruz. Kaynakların korunması, çevre temizliği ve doğayı korumak açısından geri dönüşüme bu denli katkı sağlayan bizlerin ve mesleğimizin önemi de bir kez daha önem kazanıyor. Bu nedenle sektörümüze, çok kıymetli mesleğimize sahip çıkalım. Sorunlarımızın çözümü için birlik ve beraberliğe önem verelim. Kardeşlik duygusu ve uyum içerisinde sorunlarımızı çözerek iyi olanı daha iyiye, olumsuzlukları da olumlu yapmak için çalışalım." diye konuştu.

Kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda da gayret ettiklerini dile getiren Çinkaya, verilecek eğitimlerle sertifika sahibi kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla gerekli programları hayata geçireceklerini ifade etti.

Yeni Dönem Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri

İrfan Çinkaya başkanlığında Ankara Umum Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler İşletme Kooperatifi’nin yeni dönem Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ise şöyle oluştu: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: İrfan Çinkaya (başkan), Suat Şahin, Serdar Güneş, Ramazan Avcı, Vedat Altındaş, Hamza Çinkaya, Ferat Ülger, Osman Dağ, Cemil Kılıç.

Denetim Kurulu Asıl Üyeler: İlhami Yüksel, Selahattin Kartal, Bayram Yıldız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.