İşte Ankara’nın Central Parkı

Mamak’ta 22 milyon TL’ye mal olacak 2,5 milyon metrekarelik “Üreğil Kent Ormanı”nın yüzde 40’ı bitti. Temmuzda açılacak alanda su sporları yapılacak, tarımsal ürün yetiştirilecek

10 Şubat 2018 Cumartesi 19:26
İşte Ankara’nın Central Parkı

Mamak Belediyesi 2,5 milyon metrekare büyüklüğündeki "Üreğil Kent Ormanı"nın yapımını yüzde 40 oranında tamamladı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yaklaşık 22 milyon TL harcadıklarını belirttiği ormanın temmuz ayında Ankaralıların hizmetine açılacağını ifade etti. Başkan Akgül, "2014'te seçim taahütlerimizde sunduğumuz projelerden bir tanesi de Üreğil Kent Ormanı projesiydi. Şu anda yüzde 40'a yakın kısmı bitmiş durumda, inşaatı hızla devam ediyor. Temmuz'un sonu gibi Ankaralı hemşerilerimize sunmuş olacağız. Toplamda 2.5 milyon metrekarelik bir alan, etrafında orman ve ağaçların olduğu büyük bir kısım var. Yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda 1. Etap olarak çalışmalara başladık. 2. etabı da üst kısımlarını kapsıyor. Toplamda 31 bin 500 metrekareden oluşan su oyunları, su gösterileri, farklı etkinliklerin olduğu iki goletimiz var. İlerleyen zamanlarda içerisinde su sporlarıyla ilgili etkinlikler de planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Girişler kontrol edilecek
Ailelerin rahat rahat gezebilmesi için orman alanına giriş ve çıkışların kontrol altında gerçekleştirileceğini belirten Akgül, "Burada çocukların geleceği ekolojik tarımsal ürünlerin yetiştirebileceği 80-100 metrekarelik bir Ekoloji Okulumuz bulunacak. İnsanlar piknik yapabilecek, kafelerde oturabilecek. İki tane de kır kahvesi olacak. Başlangıçtan devamına kadar yürüyüş ve bisiklet yolları bir tarafından da araç yolu olacak. Şehir merkezindeki parkların büyüklüğü 2 bin-3 bin metrekare olduğu zaman çok büyük park gibi görülüyor. Burada sadece çimlendireceğimiz alan 36 bin metrekare…" dedi.

Golf arabalı güvenlik
Yirmi iki bin bitkinin dikeleceği Üreğil Kent Ormanı ile ilgili konuşan Akgül ayrıca, "Mavi Göl bizim bölgemizde artık yetmiyor, dolayısıyla bu bir alternatif olacak. Buraya farklı amaçlarla giren insanlar ve suistimal eden insanlar olabilir. Bu nedenle girişte sembolik bir ücret olacak. İlk açıldığında belki bir süre ücretsiz olabilir. Ciddi bir işletme bedeli olacak. Bu çarkın kendi kendine dönebilmesi lazım. Güvenlik ekipleri golf arabalı motorize olacak" ifadelerini kullandı.

Temmuzda final
Ankara'da hafta sonları genellikle AVM'lere gidildiğini söyleyen Akgül, "İnsanlar bundan da bunaldı. Nefes alabilecekleri bir yere ihtiyaç duyuyorlar, bu proje her zaman baki. Bu ilerleyen zamanlarda daha da zenginleştirilecek. Burada insanların gelip doğayla iç içe, güneşin altında, gölgede, ağacın dibinde, doğanın güzelliğini çocuklarıyla birlikte yaşamasını hedefliyoruz. Projenin hazırlığı hemen hemen yaklaşık 1.5 sene sürdü. Nokta nokta araziyi gezdik. İnşallah temmuzun sonunda finalini yapacağız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Central Park
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.