Konya Günleri Millet Bahçesi'nde başladı

Konya şehrine ait kültürün, sanatın ve özel tatlarının tanıtıldığı “Konya Günleri” Ankara Millet Bahçesi'nde başladı.

10 Haziran 2022 Cuma 12:26
Konya Günleri Millet Bahçesi'nde başladı

Konya Büyükşehir Beledisi tarafından düzenlenen Konya Günleri'nin açılışı öncesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte stantları gezdi. Konya Günleri'nin açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ülkemiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarımda, sanayide, sağlıkta, ulaşımda, savunma sanayiinde kısaca her alanda altın çağını yaşarken, Selçuklu payitahtı Konya’mız da bu büyük atılımlardan nasibini almıştır” dedi.


 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Günleri boyunca hep birlikte Konya'nın güzelliklerini anacaklarını ve lezzetlerini tadacaklarını belirterek, Konya'nın tüm güzelliklerinden, doğasından, kültüründen istifade edecekleri şenlik havasında bir etkinlik yapacaklarını söyledi. Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın Ankaralı kardeşlerimize hediye ettiği millet bahçesinde gençlerimiz parklarda oynayacak, anneleriyle babalarıyla vakit geçirecek. Gençlerimiz etkinliklerden konserlerden istifade edecek. Hamdolsun millet bahçemiz tüm Ankaralı kardeşlerimizin teveccühünü kazandı. Açıldığı günden beri de yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bu coşkumuza, heyecanımıza katılan tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Konya Günleri'nin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Bakan Koca, özellikle sağlık alanında başta Şehir Hastanesi olmak üzere Konya'nın sağlık üssü olmasını sağlayarak ciddi sağlık hizmetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirdiklerini belirterek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.
 
Konya Günleri 12 Haziran'a kadar açık olacak. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.