Köse: "ANKAPARK'ta oluşan kamu zararının ödenmesi için suç duyurusunda bulunacağız"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ANKAPARK'ta basın açıklaması yaptı.

27 Temmuz 2022 Çarşamba 13:25

KAMU ZARARININ ÖDENMESİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Köse "2019 Mart ayında açıldığında ANKAPARK, yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Avrupa’nın en büyük tematik parkıydı. Biraz önce gördüğümüz manzarada ise ANKAPARK hayalet bir parka dönüştürülmeye çalışılmış. ANKAPARK’a yapılan yatırım çürütülmüş, heba edilmiş durumda. Burada iş bilmezlikten oluşan bir kamu zararı var. Kamu zararının bir an evvel tespit edilerek sorumluların hesap vermesi lazım. ANKAPARK neden harabe haline getirildi? Ankapark’ın enkaz hale getirilmesinin sorumlusu Sayın Mansur Yavaş’tır. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir önerge vererek oluşan zararın tam olarak tespit edilmesi ve sorumluların cezalandırılması açısından oluşan kamu zararının ödenmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Mansur Yavaş’ın ilk işi Ankapark ile uğraşmak olmuştur. Yeni projeler yapmak yerine Sayın Yavaş, Ankapark’ın kapısına kilit vurmuştur” ifadelerini kullandı.

Köse, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ankara'nın bu en önemli vizyon projelerinden birisi olan Ankapark'ın özellikle çocuklarımıza gençlerimize hizmet vermesi gerçekten çok önemli. Çocuklar ile birlikte aileler Ankara'da gezilecek mekan arıyorlar.

Sayın Yavaş'ın burayı halka açması ve gezdirmesi kendisi açısından utanç verici bir durum çünkü bu tablonun sorumlusu kendisidir ama bir taraftan halkın görmesi için de önemlidir.

Yavaş’ın inandırıcılığı bitmiştir. Ankapark'ı bu hale kim getirdi herkes biliyor ve zaten doğru düzgün projesi olmayan, zaten bugüne kadar verdiği sözleri tutamayan bir kilometre bile metro inşa edemeyen, ‘9 ayda 58 kilometrenin projesini yapacağım 4 yılda da tamamını yapacağım’ demişti bir kilometre bile metro inşa edemeyen, kendi fildişi kulelerinde gezinen bir belediye başkanı var.

MANSUR YAVAŞ ÇOCUKLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ:

Buraya bakın bir acizlik var, sayın Yavaş’tan en başta Ankaralı çocuklardan özür dilemesini istiyorum. Ankara'da çocuklarımızı buradan mahrum bıraktığı için özür dilemesini istiyorum.

BİLEREK HARABEYE ÇEVİRDİ:

Sayın Mansur Yavaş, buranın harabeye çevrilmesini bilerek kasten sağlamıştır. Bunun sorumlusu, bu hale dönüşmesinin sorumlusu Mansur Yavaş’tır. Sorumluluk sahibi, o makama yakışır bir belediye başkanının yapması gereken şey şirket yetkilisini çağırıp bunu konuşmaktır.

KÖSE: SİZ YAPAMIYORSANIZ BİZE VERİN

Murat Köse konuşmasında ANKAPARK’ı siz işletemiyorsanız bize verin, biz işletiriz ifadesini de kullandı.

Son Güncelleme: 27.07.2022 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.