Mehmet Polat Güven Tazeledi

Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası'nın Olağan Genel Kurulunda tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Polat, güven tazeledi.

02 Şubat 2018 Cuma 11:40
Mehmet Polat Güven Tazeledi

Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası 30. Olağan Genel Kurul Toplantısı, ANKESOB Toplantı Salonu'nda yapıldı. Genel Kurulda tek liste ile seçime giren mevcut Başkan Mehmet Polat, sandıktan çıkan geçerli oyların tamamını alarak, güven tazeledi.

Divan Başkanlığını ANKESOB Genel Sekreteri Nurettin Erol'un yaptığı genel  kurulda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2014-2017 yıllarını içeren faaliyet ve denetim raporları ile gelir gider ve bilanço hesapları okunarak müzakereye açıldı. Oy birliği ile ibra edilen raporların ardından diğer gündem maddeleri de tek tek görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası'nın ilk kurucu Başkanı Cengiz Erdoğan bir konuşma yaptı. Konuşmasında, birlik ve beraberlik vurgusu yapan eski Başkan Cengiz Erdoğan, sektörün sorunlarını çözmek için Oda faaliyetlerine destek olunmasını, sektörde haksız rekabetin önlenmesinin üzerine devamlı gidilmesini,  tüketicinin  el açması ya da makine üretimi yufkaların kalite bilincine varabilmesi için fiyat tarifelerinde yufka el açması ile makine yufkası ibarelerinin konulmasını istedi.

Dilek ve temenniler bölümünde son konuşmayı yapan Başkan Mehmet Polat, "Göreve geldiğimiz günden itibaren mesleğimizin zorlukları ve karşılaştığımız problemlerle ilgili hep mücadele ettik. Tek hedefimiz mesleğimizi yaşatmak oldu." dedi.

Yufkanın üretimini içine alınacak bir tebliğ üzerinde durulduğunu belirterek, bu tebliğ konusunda gelinen son nokta hakkında bilgi veren  Oda Başkanı Polat, el açması ve makine yufkalarının ayrı ayrı sınıflandırılmasının ve fiyatlandırılmasının uygun olacağını kaydetti. Polat, "Makine ile üretilen yufkalar ile geleneksel olarak el ile üretilmiş yufkaların arasında gerçekten önemli kalite farkı var. Haliyle fiyat farkı da olacak. Bu ayrımı tüketicilere çok iyi anlatmamız lazım. Bu nedenle ambalajlarda açıklayıcı etiketleme olmalıdır." diye konuştu.

 "Birlikten güç doğar ilkesiyle büyük bir aile olalım, enerjimizi, gücümüzü sorunlarımızın çözümüne kullanalım. Odamıza sahip çıkalım." diyen Polat, genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür etti.  

Konuşmaların ardından gündem gereği seçimler maddesine geçildi.  Tek listeli seçim sonunda Mehmet Polat kullanılan geçerli oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında Başkan Polat, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını, listesinde yer alan yönetici arkadaşları ile birlikte hız kesmeden çalışmalara yeni bir boyut kazandırarak devam edeceklerini dile getirdi.

Genel Kurulda güven tazeleyen Mehmet Polat, "Genel kurulumuza katılım sağlayan  ve sektörümüze  emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum."  diyerek, Odanın ilk kurucu Başkanı Cengiz Erdoğan'a ve sektöre katkı sağlayan bazı isimlere plaket takdiminde bulundu.

Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası'nın yeni dönem yönetimi  şu isimlerden oluştu:  Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Mehmet Polat (Başkan), Salim Demirci, Mehmet Taş, Nihat Kadıncıoğlu, Dursun Alptekin, Tahsin Ulubaş, Bülent Tokalaç. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Adem Köksal, Ahmet  Hemedan, Erol Şenligil.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.