Mustafa Tuna’dan VIP Talimatı: 'Halka Açın'

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde Mavi Göl rekreasyon alanındaki bir bölümün etrafının çevrildiğini ve ‘VIP- protokol’ adıyla sadece belirli kişilerin piknik yapabildiğini öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, alanın tekrar vatandaşlara açılması talimatını verdi.

09 Ocak 2018 Salı 09:36
Mustafa Tuna’dan VIP Talimatı: 'Halka Açın'

Kendisine bu yönde bir şikayet iletildiğini belirten Başkan Tuna, bunun üzerine hafta sonu ANFA’nın yeni Genel Müdürü Orhan Kaya ile Mavi Göl’de incelemelerde bulundu. Şikayet edilen alanın çevrili olduğunu gören Başkan Tuna, uygulamaya tepki göstererek ‘VIP' bölümün diğer piknik alanlarına dahil edileceğini belirtti.

Başkan Tuna’dan VIP talimatı: Halka açın

ÖZEL ALANI UYGUN GÖRMEDİM

Öte yandan Mavi Göl’de ‘tahta ev’ isimli bölümün de özel olarak ayrıldığını ve vatandaşların girişine izin verilmediğini öğrenen Başkan Tuna, buranın da normal hale getirileceğini kaydetti. Hürriyet Ankara’ya konuşan Başkan Tuna şunları söyledi:
“Böyle bir konunun olduğunu bana söylediler. Özellikle yerine gidip baktım. Özel bir alanın tahsis edilmesini doğru bulmadım. Vatandaşla beraber herkese açık olmasını uygun gördük. Böyle ayrıcalıklı bir durumu, alanı uygun göremeyiz. Orada piknik yapmak isteyen herkes, eşit şartlarda boş alan varsa pikniğini yapabilir. Ayrı bir rezervasyon alanını doğru bulmadık. Halktan ayrı kopuk bir yönetim anlayışı bizim prensibimizde olmadığı için herkese eşit hizmet olması gerekiyor.”

Başkan Tuna’dan VIP talimatı: Halka açın

‘İZİNSİZ GİRMEK YASAK’

Tahta panellerle çevrili olan alanda, idari bina, mescit, tuvalet gibi ayrı özel bölümler yer alıyor. Araçlar için otoparkın bulunduğu alanın girişinde bariyer, kapısında da ‘izinsiz girmek yasaktır’ yazısı bulunuyor. Tahta panellerin dışarıya bakan kısmında ise parkın fotoğrafları yer alıyor.

Başkan Tuna’dan VIP talimatı: Halka açın

Kaynak:Hürriyet 

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Tuna
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.