Nedim Yamalı'dan Flaş Açıklama! ''Yeni İsimlere Teklif Götüreceğiz!''

Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Sinan Burhan'ın sunduğu ''Başkent Gündemi'' programına konuk oldu. Yamalı, Ak Parti Ankara İl Teşkilatı'nın faaliyetleri ve partinin kongre süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

08 Ocak 2018 Pazartesi 22:08
Nedim Yamalı'dan Flaş Açıklama! ''Yeni İsimlere Teklif Götüreceğiz!''

Kon Tv ekranlarında ''Başkent Gündemi'' programına konuk olan Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, parti çalışmalarıyla ilgili açıklamarda bulundu.

İşte Nedim Yamalı'nın açıklamaları;

- ''YENİ KADROLARIMIZLA 2019'A HAZIRLANACAĞIZ''

Kongre süreçlerimiz 2017’nin sonbaharında başladı. Ankara’nın 25 ilçesi var. 25 ilçede kongreleri bitirdik. Büyükşehir olmayan illerin kongrelerini bitirmelerini bekliyoruz. Onlar bittikten sonra da büyükşehir olan iller kongrelerini yapacaklar. Genellikle Ankara, İstanbul, İzmir mitingler ile son kongrelerini yapıyorlar. Muhtemelen şubat ya da mart aylarında da il kongrelerimizi yapıp bitiririz inşallah diye düşünüyorum.  

25 ilçemizden 9 tanesinde ilçe başkanımız değişti. Bunların bir kısmı 3 dönemi biten ilçe başkanımızdı. Bir kısmı kendi isteğiyle bıraktı. Biz de son dönemde Genel Merkezimiz tarafından şöyle bir karar almıştık: ‘’Aynı anda hem belediye meclis üyesi hem ilçe başkanı olunmayacak’’ diye. Belediye meclis üyesi olan başkanlarımız vardı. Onların belediye meclis üyelikleri devam etti, ilçe başkanları tekrar seçildi. Herhangi bir kırgınlık, bir küsme, bir ayrışma olmadan bu ilçe kongrelerimizi son derece coşkuyla, çok geniş katılımlarla tamamladık. Bizim tabi bir özelliğimiz var. Bir kere dairenin içerisine girdiyseniz bir daha çıkmıyorsunuz. Partimizin çeşitli kurumları çeşitli yerleri var önceki başkanlar buralardan devam edebilirler, il yönetiminde devam edebilirler.

 Aynı zamanda gençlik ve kadın kolları kongrelerimizde devam ediyor. Onlarında yarısından çoğunu bitirdik iyi bir hem yenilenme hem de bir gelişme. Çok sayıda genç arkadaşlarımızın aramıza katıldığını söyleyebilirim. İlçe kongrelerimiz bittikten sonra da artık 2018 programları için çalışmaya başladık. Daha ziyade artık bu yeni kadrolarımızla 2018 programımızı yapıp 2019a hazırlanacağız.

Kongre dönemi başlayınca genel merkezimiz ve cumhurbaşkanımız, ‘Siz devam ediyorsunuz 2019 hazırlığını yapın.’’ diye bize çalışmaların startını verdi. Görev istenmez verilir anlayışı ile çalışıyoruz. İlk önce ilçe kongrelerimizi bitirdik. Şimdi il kongresi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Genel merkezimiz ile hangi tarihte yapalım onu konuştuk cumhurbaşkanımıza sunduk ondan gelecek cevabı bekliyoruz.

 - ''ANKARA ÇOK GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT''

Ankara çok güçlü bir teşkilat. Çok önemli olayları başarıyla üzerinden atlatmış bir teşkilat.

2015 seçimleri,15 Temmuz kalkışması, referandum ki zorlu geçen bir referandum…

Ankara başarılı bir teşkilattır. Çok sayıda başarılı isimler var yönetim kurulunda. Önemli bir kısmı ile devam edeceğiz. Aynı zamanda Yönetim Kurulu’na değer katacak kişilere de davet götüreceğiz il yönetimimize katmak için.

Yılın başında ilçe başkanlarımızla toplanıp 2018 plan programlarına başladık. Bu ay içerisinde belediyelerimizle de bütün yıllık plan programları bitireceğiz. 2014 oylarımızı muhafaza ettiğimizi görüyorum hatta bunun üzerinde olduğumuzu görüyorum. Eksikleri gidererek, bize gelen eleştirileri, ikazları direnmeden düzelteceğiz. Ankara’da 21 belediyemiz var. 25 ilçenin. Hedefimiz 2019’da 25te 25 hepsini almak. Bunun için çaba sarf edeceğiz.

Son Güncelleme: 08.01.2018 23:20
Anahtar Kelimeler:
Nedim Yamalı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.