ÖZHASEKİ: “KEÇİÖREN’DEN REKOR BEKLİYORUM”

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu’da FETÖ ile PKK sempatizanı veya bu örgütlere yakınlığıyla bilinen kişilerin idareci olmaması için “Cumhur İttifak olarak, Millete ve memlekete ihanete asla göz yummayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın MHP Genel Başkanı’nın bu konuda tavrı net ve birdir. Gerekirse adayımızı geri çekeriz, haine asla geçit vermeyiz.” dedi.

19 Ocak 2019 Cumartesi 18:18
ÖZHASEKİ: “KEÇİÖREN’DEN REKOR BEKLİYORUM”

Özhaseki, Başkent Ankara’yı ilçe ilçe gezerek, vatandaşlar, Sivil Toplum Örgütleri, muhtarlar ve esnaf odalarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdiği seçim turlarına devam ediyor. Bu kapsamda Keçiören’de de vatandaşlarla bir araya gelen ve projelerini açıklayıp, soruları cevaplandıran Özhaseki, Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ile birlikte Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı. 

Burada kendisini bekleyen yüzlerce Keçiörenli’nin destek sloganları ve alkışları eşliğinde açıklamalarda bulunan Özhaseki, Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için oynanan oyunlara değinerek, “Böyle bir ortamda herkesin bir olması lazımdı ki bu tehlikelerin üzerinden geçebilelim. Bu tehlikeyi ilk günden itibaren hisseden liderlerimiz vardı, o da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli. Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi, Sayın Cumhurbaşkanımızla kol kola girdiler ve bu güne kadar bu birlikteliği sürdürüyorlar. Allah onlardan razı olsun” dedi.      

Ülkenin birliği ve beraberliği adına önemli olanın belediye başkanlığını kazanmak olmadığının da altını çizen Özhaseki’nin, “Olmayayım belediye başkanı. Ama bu millet baki kalsın inşallah, bu ezan okunsun, bu bayrak dalgalansın inşallah.” ifadesini kullandı.

Doğuda ve güneydoğuda 100’e yakın PKK’nın siyasi uzantısı olan bir partinin belediye başkanlarının olduğunu ve teröre verdikleri destekler nedeniyle bu bölgelere kayyum atandığını anlatan Mehmet Özhaseki, “Bunların yüzde 95’ine kayyum atandı… En doğru yaptığımız işlerden birisi buydu.” dedi. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ DA DEVLET BEY DE TALİMAT VERDİ”

Cumhur İttifakı’nın AK Parti adına görüşmelerini gerçekleştirdiğini de hatırlatan Özhaseki, “Devlet Bey’e anlayışı ve desteği için teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyoruz. Sadir Bey’le haftada en az 2-3 gün oturuyoruz, buluşuyoruz veya onun dışında da her gün en az 2-3 kere telefonla konuşuyoruz. 3-5 şehir sizde olsun, buralar bizde olsun gibi bir derdimiz yok. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bey, ‘Takip edin FETÖ’ye müzahir birisi idareci olmasın. PKK’ya yakın, bunlara sempatik bakan bir adam iş başına gelmesin. Aday çekmek icap ediyorsa çekin, bir başkasını desteklemek gerekiyorsa destekleyin. Çünkü bu vatan meselesi ve beka meselesi oldu’ talimatını verdiler bize” açıklamasını yaptı. 

“Bugüne kadar geldiğimiz noktada da işin prensipleri, gayemiz, hedefimiz belli” sözleriyle açıklamasını sürdüren Özhaseki, alkışlar eşliğinde geçen konuşmasında şunları söyledi:

“Allah’a hamdolsun en ehil kadrolar da bizde. Sadir Bey kardeşimle oturduk hangi bölgede tek tek kim nasıl hizmet verdi, kim nerede nasıl hizmet etti diye listelerin üzerinden bir bir geçtik. 2004 seçimlerine saygılı davrandık, ama baktık ki bazı bölgelerde çok iyi bir bir arkadaş var MHP’den ‘eyvallah’ dedik. Akşam aradım Sayın Cumhurbaşkanımızı, ‘Hemen çekin adayımızı’ dedi. Yani böyle çalıştık.”

“ANKARA’NIN NEYE İHTİYACI VARSA PROJE ÜRETMEYE ÇALIŞTIK”

Konuşmasının ardından Başkent Ankara’daki seçim stratejilerini de açıklayan Özhaseki, “Ankara hepimizin başkenti, gurur şehrimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin baş şehri, Gazi Mustafa Kemal’in emaneti. Yaşadığımız, doyduğumuz topraklar burası, hepimizin bir minnet borcu var. Bende Sayın Cumhurbaşkanımız bana bu görevi verdiğinden beri halk ne istiyor, ne yapabiliriz diye ekibimle birlikte araştırdım, birçok proje ürettik.” açıklamasını yaptı. 

Keçiörenlilere de bu seçimde çok büyük görev düştüğüne değinen Özhaseki, “Keçiören’den rekor bekliyorum. Hepimiz aynı ocaklardan yetişmiş insanlarız. Rahmetli Türkeş’in tedrisatından geçen ilk benim herhalde. Sonra Turgut Bey ve başka arkadaşlar, hepimizin içindeki duygular, yerlilik ve millilik aynı. İş başa düşünce de biz hizmet ederiz. Bunu geçmişimizle ispatladık, yaptıklarımızla ispatladık” dedi.

Özhaseki, bir soru üzerine de Ankara’daki seçim stratejisine ilişkin olarak, “Doğruluk ve dürüstlük üzerine bir kampanya yürütüyoruz. Kendimizi ve yapacaklarımızı anlatacağız” cevabını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.