Patlama Sonrası Büyükşehir'den İlk Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 1 Şubat 2018 tarihinde (dün akşam) Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nda meydana gelen patlama sonrası olaya 5 dakika içinde ekiplerin müdahale ettiğini bildirdi.

02 Şubat 2018 Cuma 14:12
Patlama Sonrası Büyükşehir'den İlk Açıklama

Balgat Çukurambar Kızılırmak Mahallesi, 1450 sokak, No:5 adresinde bulunan Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nda saat 20.05’te doğalgaz patlaması ihbarının alınmasına ilişkin Ankara İtfaiyesi şu açıklamayı yaptı:

“İhbarın alınması üzerine saat 20.07’de merkez istasyonundan 6 araç ve K-9 arama kurtarma köpekleri ile Dikmen İstasyonu’ndan 2 araç olmak üzere toplam 8 araç ve 31 personelle olay mahalline hareket edilmiştir. Ekiplerimiz saat 20.14’te gerekli çevre emniyeti tedbirlerini alarak olaya müdahalede bulunmuştur”

 

DOĞALGAZ KAÇAĞI ÖLÇÜMLERİ YAPILDI

            Patlama sonrası öncelikli olarak binadaki elektrik, doğalgaz ve su tesisatlarının kapatıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Doğalgaz ekiplerine doğalgaz kaçağı ile ilgili gerekli ölçümler yaptırılmıştır. Olay mahallinde arama kurtarma çalışmaları titizlikle yapılmış olup, herhangi bir yangın olayına ve mahsur kalan vatandaşa rastlanılmamıştır.”

 

PATLAMANIN NEDENİ EMNİYET TARAFINDAN İNCELENECEK

            Patlamanın yaşandığı binada ve çevre binalar ile yol üzerinde bulunan araçlarda patlama sonucu hasarların meydana geldiğinin tespit edildiği vurgulanan açıklamada, “3 vatandaşımız patlama sonucu yaralı olarak hastaneye sevkedilmiştir. Patlama olayının neden kaynaklandığının tespiti, Emniyet güçlerince yapılacak çalışma ve inceleme sonucu belirlenecektir” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.