POS cihazıyla kumar oynattıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı

03 Ekim 2023 Salı 16:08
POS cihazıyla kumar oynattıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı

Ankara'da POS cihazları kullanılarak kumar oynatanlara yönelik "Maça Operasyonu"nda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, POS tefeciliğine yönelik çalışmalarda, bir kuruyemişçiye ait POS cihazlarından gece saatlerinde çok defa yüksek miktarlarda çekim yapıldığı ve cihazın herhangi bir satış olmadan başka adreste kullanıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine yapılan çalışmada söz konusu POS cihazlarının Çankaya ilçesi Turan Güneş Bulvarı'nda bulunan bir binada kullanıldığı belirlendi.

Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucu, bahse konu adrestekilerin binanın tüm dairelerini kumarhane olarak işlettikleri, kumar oynayanların bakiyesi miktarına göre daireye yönlendirildikleri, olası bir polis operasyonuna karşı sıkı önlemler aldıkları, cadde boyunca gözcü beklettikleri, tüm binanın çevresi ve dış kapısını kamera sistemiyle izlettikleri, kumar oynamaya gelenleri kameradan tanıdıktan sonra kapıyı açtıkları tespit edildi.

İlk kapı geçildikten sonra içeride demir sürgülü kapı ile kaçmayı kolaylaştırmak ve delilleri yok etmek için asma kat olan apartmanda, binalar arası geçişler yapılabildiği, kumar oynanan dairelerin kapılarının sürekli kapalı, kilitli bırakıldığı, olası bir operasyonda daireler arası geçiş yaparak saklanıldığı, delillerin asma katlarda, dairelerde "zula" tabir edilen yerlere saklandığı belirlendi.

- POS cihazları kullanılarak komisyon alınmış

Kumar oynamaya gelenlerin nakit veya kredi kartından çekim yaparak para yerine geçen pul satın aldıkları, kredi kartı ödemelerinde farklı iş yerlerine ait POS cihazları kullanılarak belli bir komisyon alındığı, bu şekilde hem tefecilik suçunun hem de Banka ve Kredi Kartları Kanunu'na muhalefet suçunun işlendiği tespit edildi.

Söz konusu adrese "Maça Operasyonu" düzenleyen polis ekipleri, kumar organizasyonu içerisinde olduğu belirlenen 10 şüpheliyi gözaltına aldı, kumar oynadığı tespit edilen 20 kişinin her birine ise ayrı ayrı 4 bin 55 lira idari yaptırım uyguladı.

Kumar oynandığı belirlenen binada yapılan aramalarda, para sayma makinesi, 100 adet 1 dolar, 2 el telsizi, çok sayıda kumar organizasyonunda kullanılan doküman ve aparat, 3 POS cihazı, 30 çekilmiş POS makinesi slipi, iskambil kağıtları ile para yerine geçen değişik renklerde pul ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli V.D, G.E.Ş, Ö.Ş, M.D, G.M.G, P.Ç, K.K, B.H, S.D. ve O.Y. hakkında "tefecilik, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" ve "Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na muhalefet suçlarından soruşturma başlatıldı.

Son Güncelleme: 03.10.2023 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.