Sakarya Caddesi'ndeki Çiçekçilere Tebligat Şoku!

Sakarya Caddesi'ndeki Çiçekçilere Çankaya Kaymakamlığı tarafından üç gün içerisinde işyerlerini boşaltılması yönünde tebligat gönderildiğini belirten Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, "Çiçekçi esnafımız zor durumda. Üç gün içerisinde bu kış kıyamette nereye gidecek. Esnafımız mağdur edilmesin" dedi.

11 Ocak 2018 Perşembe 15:43
Sakarya Caddesi'ndeki Çiçekçilere Tebligat Şoku!

Sakarya caddesindeki Çiçekçiler Çarşısının  Ankara'nın simgesi durumunda olduğunu ifade eden Oda Başkanı Aydemir, "Yıllardır Ankara'da, Kızılay'a yolu düşen herkesin, bir şekilde Sakarya'daki çiçekçilerle mutlaka yolu kesişmiştir. Üç yıl önce Sakarya Caddesindeki Çiçekçiler Çarşısının kaldırılacağı yönünde bazı dedikodular gündeme getirildi. O dönemde, nasıl bir planlama ve projeye dayandığı, ne yapılacağı anlaşılmayan bir şekilde, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanının Sakarya Caddesi'ndeki çiçekçi esnafının kaldırılması yönünde talimat verdiği haberi bizlere ulaştı. Haberin bize gelmesinden hemen sonra defalarca yetkililerle ve çiçekçi esnafımızla görüşmeler yaptık. Süreç bu güne kadar uzadı." dedi.

ÇİÇEKÇİLER SOSYAL HAYATA RENK KATAR

Oda Başkanı Aydemir şöyle devam etti: "Kızılay Sakarya Caddesi'nde çiçekçi esnafımıza, Çankaya Kaymakamlığı'ndan gelen bir yazıyla, üç gün içerisine işyerlerinin boşaltılması istendi. Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı olarak, Sakarya Caddesi'ndeki çiçekçi esnafımızla birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına giderek gerekli görüşmeleri yaptık. Oradaki çiçekçi dükkanlarının kapatılmasının, işyeri bulunan esnafımızı ve çiçek almak isteyen vatandaşlarımızı mağdur edeceğini anlattık. Avrupa'da da  bir çok şehirde, bizim Sakarya Çiçekçiler Çarşısı benzeri çarşıların olduğunu ve bunların o şehirlerin sosyal hayatlarına renk kattığını, güzellik kattığını anlattık. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Mehmet Yiğiner’i de durumdan haberdar ettik, Yiğiner Başkanımızın da devreye girmesiyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Asım Balcı'ya durum açıkladık. Sayın Balcı'nın durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna'ya ileterek, esnafımızı ve halkımızı mağdur etmeyecek bir çözüm bulacaklarına inanıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Sakarya Caddesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.