Şehir Parkı’nın Enerjisi Güneşten Gelecek!

Gölbaşı’ndaki 117 dönümlük Şehir Parkı’nın enerji ihtiyacı bin 536 güneş panelinden karşılanacak. Yıllık 100 bin dolarlık elektrik üretilecek olan parktaki fazla elektrik TEDAŞ’a satılacak.

03 Ocak 2018 Çarşamba 09:32
Şehir Parkı’nın Enerjisi Güneşten Gelecek!

Gölbaşı’nda Eymir, Seğmenler ve Şafak mahallelerinin birleşim noktasında inşa edilen 117 bin metrekarelik Şehir Parkı’nın tüm enerji ihtiyacı, güneş enerjisi panellerinden karşılanacak. Parkın otopark bölümünün üzerindeki bin 536 adet panel sayesinde günlük 407 kilowatt elektrik üretilecek. Güneş enerjisi ile elde edilen elektrik, 117 dönümlük parkın enerji tamamımını karşılarken fazla üretim de TEDAŞ’a satılacak.

Yüzde 90’ı tamamlanan parkın Gölbaşı’nın çehresini değiştireceğini vurgulayan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay projenin ayrıntılarını Hürriyet Ankara'ya anlattı:

YÜZDE 90’I TAMAMLANDI

“Yeşilin ve enerjinin buluştuğu Şehir Parkı, insanların stres atacakları bir yer olma özelliği taşıyor. Bahar aylarında açmayı planladığımız parkı yüzde 90’ını tamamladık. Parkın bütün enerji ihtiyacı otopark üzerindeki güneş panellerinden karşılanacak. Yenilenebilir enerjiye katkı sağlayacak. Türkiye’de kendi elektriğini üreten en büyük park olacak.

GÜNDE 407 KİLOWATT

Başkent’in en çevreci parkı olacak. Bin 536 adet panel sayesinde günlük 407 kilowatt elektrik üretecek. Bu, günlük 136 evin elektrik tüketimini karşılaması demek. Burada üretilen elektrik 117 dönümlük parkın enerji ihtiyacının tamamımını karşılıyor. Artı buradan üretilen fazla elektrik de TEDAŞ’a satılacak. Park yıllık 100 bin dolarlık elektrik üretecek.

MANZARALI DÖNME DOLAP

Parkta yer alacak olan dönme dolaptan hem Mogan hem Eymir gölleri görülebilecek. Spor alanlarının yanı sıra çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanları ağaç oyun evleri ile sosyal tesisler yer alacak. Çim amfi yer alacak. Kuğu, ördek, tavşan, gibi hayvanların beslenebileceği, göletler içerisinde yüzebileceği alanlar da oluşturacağız."

Şehir Parkı’nın enerjisi güneşten

Anahtar Kelimeler:
Ankaraşehir Parkı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.