Sinan Burhan: "Ankara Büyükşehir Belediyesi imamların maaşını düşürdü"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Belpa şirketi bünyesinde bulunan imamların maaşlarının düşürüldüğünü söyleyen Meclis üyesi Sinan Burhan bu yanlıştan dönülmeli dedi.

13 Ocak 2021 Çarşamba 22:15
Sinan Burhan: "Ankara Büyükşehir Belediyesi imamların maaşını düşürdü"

Ankara Büyükşehir Belediyesinde Belpa şirketi bünyesinde bulunan imamların maaşlarının düşürüldüğünü söyleyen Altındağ Belediye meclis üyesi Sinan Burhan bu yanlıştan dönülmeli dedi. Başkan Mansur Yavaş'ın bu konu hakkında bilgisinin olup olmadığını da soran Burhan bu uygulama neye dayanılarak yapılmıştır diye sordu. 

İmamların maaşının neden düşürüldüğü soran Burhan “Bu uygulama yanlış bir uygulamadır. Bu uygulamanın siyasi bir yanı var mıdır bunu ben bilemiyorum. Bir bakış açısı mıdır onu da bilmiyorum. Yeni yönetim anlayışı mıdır onu da bilemiyorum. “ diye konuştu.

BURHAN: “Sayın Mansur Yavaş’ın bu konuyla ilgisi var mıdır?”
Sinan Burhan, pandemi sürecinde imamların maaşlarının düşürülmesinin haksızlık olduğunu dile getirirken, şu ifadeleri kullandı;

BELPA bünyesinde görev yapan 8 tane imamın maaşlarının düşürüldüğünü öğrendim. Çok üzüldüm. Geçen sene 4 bin lira maaş alan imamlar, BELPA bünyesinde hizmet veriyorlar taziyeye gidiyorlar. Bu sene 3 bin 400 liraya maaşları düşmüş. Burada öğretmenlerin maaşı düşmüş olsaydı. Onları da dile getirirdik. İtfaiye çalışanlarının maaşı düşmüş olsaydı onları da dile getirirdik. İmamların maaşlarının düşürülmesinin nedeni nedir? Sayın Mansur Yavaş’ın bu konuyla ilgisi var mıdır? Sayın Yavaş konuşmalarında diyor ki ekmek insan hakkıdır, su insan hakkıdır doğrudur. Peki bu karda kışta kıyamette, bu pandemi sürecinde imamların maaşı niçin düşürülmüştür?. Burada Mansur Bey’in bilgisinin olup olmadığını ben bilmiyorum. Hepimizin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu uygulama yanlış bir uygulamadır. Bu uygulamanın siyasi bir yanı var mıdır bunu ben bilemiyorum. Bir bakış açısı mıdır, yeni yönetim anlayışı mıdır onu da bilemiyorum.

Son Güncelleme: 14.01.2021 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.