Siyaset Akademisi Ankara'da Başlıyor!

Türkiye’nin önde gelen siyasetçi, akademisyen ve yazarlarının eğitmen olarak bulunduğu AK Parti Siyaset Akademisi başkentte 18’inci kez kapılarını açıyor

26 Ocak 2018 Cuma 09:45
Siyaset Akademisi Ankara'da Başlıyor!

AK Parti'nin önemli faaliyetlerinden biri olan ve Ar-Ge Başkanlığı tarafından yıllardır başarıyla yürütülen Siyaset Akademisi'nde; iç ve dış politika, yakın dünya gerçekleri, siyasal tarih ve ekonomi masaya yatırılacak. Bugüne kadar 60 bini aşkın katılımcının eğitim alma imkanı bulduğu Siyaset Akademisi'ne ilgi bu yıl adeta patladı.

1919'DAN 2019'A
Ankara'da yoğun bir katılımcı başvurusu ile karşılaştıklarını belirten AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, "Bu yıl 18. kez eğitim programımız 1919'dan 2019'a milletin emrinde aydınlık geleceğe temasıyla başlıyor. Ankara'lı akademiyi çok özlemiş, programımıza ilgi çok yoğun" dedi. Yamalı, "Seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiyegeneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimiz için son hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2008 ve 2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 60 bini aşkın katılımcı Siyaset Akademisi'nde eğitim görme imkânı bulmuş ve bu katılımcılardan 25 bini eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu dönem temel olarak Cumhurbaşkanımızın Dünya 5'ten büyüktür anlayışı, 2023 vizyonu ile Yerli ve Milli Ekonomi konularında eğitim görecekler ve bu konular özellikle Dünya'dan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademik bir temelle işlenecektir" dedi. Yamalı, "Programının 18. Dönemi için kayıtlar devam ediyor. Temel olarak"Dünya 5'ten Büyüktür; 2023 Vizyonu; Yerli ve Milli Ekonomi" konularının işleneceği bu dönemde katılımcıların Dış Politika, Türk Siyasal Hayatı, Sosyal Medya Kullanımı, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Temel Siyasal Kavramlar ve İdeolojileri, Siyasal İletişim, Medya Okur Yazarlığı, Teşkilat ve Organizasyon Yapılanması, İrfan Dersi konularında donanımlı hale gelmeleri hedeflenmektedir" dedi.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR
Yamalı, "Siyaset Akademisi'ne katılmış olmak bundan sonraki dönemlerde, AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacaktır. Demokratik katılıma, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen, kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyen herkes bu programa katılabilecektir. www.siyasetakademisi.org internet sitesinden başvuru formlarını doldurarak ön kayıt oluşturacak vatanadaşlarımız sonrasında İl Başkanlığımıza bizzat başvurarak kesin kayıtlarını yaptırabilirler" diye konuştu. Akademi için son başvuru tarihi 26 Ocak Cuma.

Anahtar Kelimeler:
Siyaset Akademisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.