Tarihi Kalealtı müze oluyor

Tarihi Kalealtı sığınağı müze oluyor Ankara Kalesi Bentderesi Caddesi'nde 2. Dünya Savaşı yıllarından kalan tarihi sığınak, Altındağ Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülüyor.

08 Aralık 2022 Perşembe 13:21
Tarihi Kalealtı müze oluyor

Ankara Kalesi Bentderesi Caddesi'nde 2. Dünya Savaşı yıllarından kalan tarihi sığınak, Altındağ Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülüyor.

2. Dünya Savaş yıllarında alınan tedbirler doğrultusunda yapılmıştı. Almanya'dan gelen destekle yapılan ve bin 200 metrekare alana kurulan bu sığınak, 3 bin 600 kişinin kısa süreli, bin 200 kişinin uzun süreli her türlü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla inşa edildi. Altındağ Belediyesi'ne tahsis edilen Kalealtı Sığınağı için projelerin yürütüldüğünü açıklayan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, projenin ön kabullerinin Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan geçtiğini açıklayarak sığınağa ilişkin bilgiler verdi.

"Bugüne kadar yapılmamış bir olay"

Balcı, sığınağın, her zaman hazır halde tutulduğunu fakat hiçbir zaman aktif olarak kullanılmadığını belirterek, "Ankara'da, Ankaralıların hep aklında var olan kalenin altında böyle doğal bir sığınak var dolayısıyla buranın kullanıma açılması, halkın gezmesine ve ziyaretine açılması zaman zaman gündem olan ancak bugüne kadar yapılmamış bir olaydı" dedi.

Sığınağın tarihi bir bölge olduğundan, burayı müzeye dönüştürdükten sora ziyaretçilerin kullanımına açılacağından bahseden Balcı, "Hemen Ankara Kalesi'nin eteklerinde yer alıyor. Dolayısıyla bölgeyi de cazibe merkezi haline getirecek bir proje olarak tasarlanıyor. O bakımdan bittiği zaman hızlı bir şekilde yapımına başlayacağız. Bütün onaylar alındıktan sonra Kültür Varlıkları Kurumundan, Ankara'mıza yeni bir müze kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.