Ulus'taki Türbeye Hırsız Dadandı

Ulus’taki 541 yıllık Karyağdı Türbesi’nin çatısındaki kurşun kaplamalar, 10 yıldır belirli aralıklarla parça parça çalındı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 09:34
Ulus'taki Türbeye Hırsız Dadandı

Hırsızların, türbenin yanındaki ağaca tırmanarak çatıya çıktığını tahmin eden vatandaşlar, hırsızlıkların önlenmesini ve türbenin restore edilmesini istiyor. Ulus Doğan Sokak’taki Karyağdı Türbesi, hırsızların hedefi haline geldi. 1477’de inşa edilen ve çeşitli restorasyonlarla günümüze kadar korunan tarihi türbenin çatışını kaplayan kurşun kaplamalar, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınıyor. Hırsızlık olaylarının gece yaşandığını, türbenin çatısına ise yanındaki ağaçtan çıkıldığını söyleyen vatandaşlar, “Dalları türbenin üzerine doğru uzanan ağaca tırmanıp, çatıya çıkan hırsızlar, taşıyabilecekleri kadar kurşun kaplamayı söküp kaçıyorlar” diyor.

Türbeye hırsız dadandı

Hürriyet Ankara’nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgilere göre, hırsızlıklar 10 yıldır devam ediyor. Farklı tarihlerdeki hırsızlıklar yüzünden kaplamaların büyük kısmının çalınmasından ötürü de türbenin çatısı her yağışta zarar görüyor. Yetkililer, bu yıl içinde restorasyon çalışması yapılarak, çatının eski haline getirileceğini söylüyor.

Türbeye hırsız dadandı

Vatandaşlar, hırsızlıkların önlenmesini ve türbenin restore edilmesini istiyor.

Kaynak: Hürriyet Ankara / Sedat Cenikli

Son Güncelleme: 03.01.2018 09:38
Anahtar Kelimeler:
AnkaraUlus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.