Yemek Zammına Sefertaslı Eylem

Başkent, Kavaklıdere ve Doğanbey vergi dairelerinin çalışanları, 2 Ocak’ta personel yemek fiyatlarının 3,90 TL’den 5 TL’ye yükseltilmesini sefertasıyla protesto etti.

07 Ocak 2018 Pazar 11:09
Yemek Zammına Sefertaslı Eylem

Başkent Vergi Dairesi önünde toplanan BÜRO-İŞ Sendikası üyeleri ve çalışanlar, yemek fiyatlarına yapılan yüzde 28’lik zamma, aynı yemekleri göstererek ‘Kızılay’da 11 TL, Bizim yemekhanede 15 TL’ yazılı dövizlerle tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan BÜRO-İŞ Genel Örgütlenme Sekreteri Doç. Dr. Yalçın Kılıç, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’na 10 yıldır yemek hizmeti sağlayan firmanın günlük yemek maliyetinin 15 TL’ye denk geldiğini belirterek şöyle konuştu:

SORUN ÇÖZÜLENE KADAR BOYKOT EDECEĞİZ

“Firmanın lokantalarında ise aynı yemekler 11 TL’ye satılmaktadır. Bu hesaba göre yüzde 36 daha fazla bir bedel yemek şirketine ödenmektedir. Yemek kalitesinden bahsetmek mümkün değil, bu yüzden yemek yiyen personel sayısı da azdır. Çalışanlar olarak firmaya ödenen paranın bize verilerek sefertasıyla yemek yemeyi tercih ediyoruz. Hükümet, memuruna yüzde 5,69’luk maaş zammını uygun görürken yediği yemeğe yüzde 28’lik zam öngörmektedir. Memur için gerçek enflasyon pinpon topu, dinamit lokumu fiyatları değil, gelire yansıyan gerçek harcama rakamlarıdır. Yemek sorunu çözülene kadar boykot kararı almış bulunuyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Ankara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.