Yeni kavşaklarda okul trafiğine alttan çözüm

Okulların açılmasına bir haftadan az süre kalırken Başkentlilerin en çok merak ettiği soruların başında kentin üç ayrı noktasında devam eden köprülü kavşak çalışmalarının bitirilip bitirilmeyeceği geliyor.

11 Eylül 2018 Salı 16:58
Yeni kavşaklarda okul trafiğine alttan çözüm

Çalışmaların sürdüğü Dikmen Kepekli, Samsun Yolu Türk Telekom ve Akköprü kavşakları tamamen açılmasa bile alt yolları pazartesi günü trafiğe açılmış olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafik akışını rahatlatmak için yürütülen üç kavşaktaki çalışmalar için, “Sona yaklaştık” dedi. Yetkililer, Dikmen Kepekli ile Samsun Yolu Türk Telekom kavşaklarının alt geçitlerinin asfaltlanarak okul trafiğinin yaşanacağı pazartesi günü öncesinde açmayı planladıklarını söyledi. Akköprü’de de trafiğin üstten akmaya devam edeceği kaydedildi.

ASFALTLAMA YAPILIYOR

Yetkililer, Konya Yolu Dikmen Kepekli Kavşağı’ndaki alt geçidin asfaltının bugün akşam atılacağını, Samsun Yolu Türk Telekom önündeki köprülü kavşaktaki alt geçitte de perşembe günü asfaltlama yapılacağı bilgisini verdi. Yoğun trafiğin yaşandığı üç noktaya nefes aldıracak olan üç köprülü kavşağın kaldırım ve diğer işleri de 10-15 güne tamamen bitecek.

ŞERİT SAYILARI ARTTI

Temmuz ayında başlayan çalışmaları bitimiyle Kepekli Kavşağı’na 470 metre uzunluğunda 3 gidiş-3 gelişli alt geçit inşa edilmiş olacak. Araçlar, alt geçidin üstüne yapılacak döner kavşakla Dikmen Caddesi’ne giriş çıkış yapacak.

Akköprü Kavşağı’ndaki köprü gidiş-dönüş 3’er şeride çıkacak. Samsun Yolu Türk Telekom önündeki U dönüşüne ise döner kavşaklı 580 metre uzunluğunda alt geçit yapılacak. Alt geçit de 3 gidiş ve 3 geliş olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.