Yiğiner, Malatya'da yapımını üstlendikleri esnaf çarşısı için oda başkanlarından destek istedi

Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) İftar Programında Başkan Mehmet Yiğiner, deprem dolayısıyla iş yerleri ağır hasar gören veya tamamen yıkılan esnaf için Malatya'da geçici iş yeri yapımını Ankara teşkilatı olarak üstlendiklerini belirterek, oda başkanlarından destek istedi.

31 Mart 2023 Cuma 12:58
Yiğiner, Malatya'da yapımını üstlendikleri esnaf çarşısı için oda başkanlarından destek istedi

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Oda Başkanları İftar Programı, CP Ankara Hotel'de gerçekleştirildi.

ANKESOB tarafından düzenlenen ve Başkan Mehmet Yiğiner'in ev sahipliği yaptığı iftar programına, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Vali Yardımcıları; Dr. Ayhan Özkan, Abdullah Dölek, Zafer Orhan, Bekir Yılmaz, Cihangir Güler, Osman Akbaş, İlhan Turgut ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik eski Genel Müdürü (AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı) Necmettin Erkan ve Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karael de katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 11 ilde yaşanan acı gerçeği gösteren ve ANKESOB olarak deprem bölgesi için gerçekleştirilen yardımları anlatan fotoğraf ve videolardan oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılan oruçların ardından, iftar programında konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner yaptı. Başkan Yiğiner, “Hepinizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul eylesin." diyerek başladığı konuşmasında; şunları söyledi. "Bildiğiniz gibi Büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık ve milletimiz bu yaraya merhem olmak için kenetlendi. Bizler de devletimizin ve milletimizin yanında olma zamanı dedik ve deprem felaketi nedeniyle ilk günden itibaren ülke olarak yaşadığımız acıları bir nebze de olsa hafifletebilmek amacıyla bölgedeki esnaf teşkilatımızın temsilcileriyle de temasa geçerek çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Tüm çalışmaları Ankara Valiliğimizin koordinasyonunda yapmaya gayret gösteriyoruz. Oraları birebir gördük, yardımlarımız aralıksız devam etti. Öncelikle, hepinizden Allah razı olsun diyorum.  Ankara teşkilatımız, ayni ve nakdi yardımlar konusunda gerek ANKESOB gerekse odalar olarak Türkiye'ye örnek oldu. ANKESOB olarak odalarımızdan gelen yardımları deprem bölgesine ulaştırdık. Gece gündüz çalışıldı, deprem bölgesine, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine gıda, kıyafet, battaniye, ısınmak için soba ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere iş makineleri, barınmak için konteyner, karavan gibi zorunlu ihtiyaç olarak kullanılacak yardım malzemelerini ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz. İlk günden beri ilimiz Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) ile Sayın Valimiz Vasip Şahin ve  vali yardımcılarımız başta gece gündüz yaralarımızı sarmak için çalışıldı. Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan bir yola çıktı, milletvekili adayı oldu, kendisi görevinden ayrılmadan önce deprem bölgesine yardımlar konusunda önemli gayretleri oldu. Çok teşekkür ediyor, çıktığı yolda kendisine başarılar diliyorum."

MALATYA'DA ESNAF ÇARŞISI'NIN YAPIMINA BAŞLANDI

Deprem dolayısıyla iş yerleri ağır hasar gören veya tamamen yıkılan esnaf için Malatya'da geçici iş yeri yapımına başlandığını bildiren Başkan Yiğiner şöyle devam etti: "Sayın Valimiz deprem bölgesinde esnafa yeni iş yerleri hazırlama mecburiyetinin oluştuğunu vurgulayarak, Malatya'da ticaretin yeniden ayağa kalkması adına bir esnaf çarşısı yapımı için bizden destek istedi. Bizler de Ankara Ahileri olarak gücümüzün yettiği oranda yapabileceğimizi belirttik ve kurulum çalışmalarına başladık. İnşallah en kısa zamanda tamamlayacağız ve iş yerleri yıkılan veya ağır hasar gören esnaf ve sanatkarımızın  hizmet vereceği Ankara Esnaf Çarşısı faaliyete geçecek. Prefabrik dükkanların yer aldığı çarşı alanında lokantadan terziye, berberden pastane, manav ve tuhafiyeye kadar çeşitli alanlarda hizmet veren esnaf ve sanatkar yer alacak. Ticari hayatın tekrar ayağa kalkması, hayatın normalleşmesi ve şehrin ayağa kalkması adına çok önemli. Veren el alan elden her zaman üstündür. İyi bir eser olacak.  Hep birlikte devletimizin ve milletimizin yanında olacağız. Orada hayatın normalleşmesi için çalışacağız. Üyelerimizi ziyaret edelim, hep beraber destek olalım. Malatya'da yapacağımız esnaf çarşısının ardından neden diğer deprem mağduru illerimizde de yapmayalım. Hepinizin desteğini bekliyorum. Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin ile vali yardımcılarımıza, sayın genel müdürüme ve tüm konuklarımıza, esnaf odalarımızın başkan ve yöneticilerine nice Ramazanlara kavuşmak dileğiyle katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Allah böyle felaketlerin tekrarını göstermesin. Hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyerek, depremzedelerin yanında olduğumuzu iletmek istiyorum"

Ankara Valisi Vasip Şahin de selamlama konuşmasında “Ramazan ayının ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin, yaptığınız ibadetleri makbul buyursun. Ramazanınız mübarek olsun. Sizler esnaf odaları ve üyeleri olarak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan 7.7'lik ve 7.6'lık depremlerin ardından bugüne kadar çok güzel işler yaptınız. Deprem bölgesinde depremzedelere ulaştığınız gibi Ankara’da misafir ettiğimiz deprem mağduru  misafirlerimize de elinizi uzattınız. Esnaflık bizim Ahilik geleneğimiz. Ahilik cömertlik, kardeşlik demek. Sizler bunun en güzel örneğini Ankara’da bize yaşattınız. ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, 6 Şubat’tan bugüne kadar bir vali yardımcısı  gayretinde bizlerle çalıştı. ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar da dahil olmak üzere ve tabii siz oda başkanları da hep yanımızda oldular. Allah hepinizden razı olsun. Milletimiz ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi. Ankara’dan ayni yardım olarak 2 bine yakın tırla sadece Valilik üzerinden giden yardımlar var. Birçok ihtiyaca el uzattınız. En son yaptığınız işle bu işi taçlandırdınız. Deprem bölgesinde oradaki esnaf kardeşlerimize prefabrik dükkan hazırlama işi. Mehmet Yiğiner başkanın öncülüğünde bunun faaliyeti başladı, en süratli bir şekilde dükkanlar yapılıp depremzede esnafa teslim edilecek. Örnek bir proje, inşallah önümüzdeki süreçte Ankara adına bölgeye ziyaret gerçekleştirerek, hem de orada bir iftara ev sahipliği yaparız  hem de sizlerin selamını oradaki kardeşlerimize iletiriz. Türkiye’nin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı depremin ilk anından itibaren birlik ve kardeşlik ruhuyla yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı Ankara esnaf teşkilatımızın tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.