104’üncü yardım tırı yola çıktı

Yenimahalle Belediyesi, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan deprem felaketi sonrasında afet bölgesine yaptığı yardımları aralıksız sürdürüyor.

31 Mart 2023 Cuma 12:28
104’üncü yardım tırı yola çıktı

Depremin ilk gününden itibaren gönüllüler ve hayırseverlerin desteğiyle yardım kampanyaları düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, afetten etkilenen vatandaşların yaralarını bir nebzede olsa sarmak için 104’üncü yardım tırını yola çıkardı.

Deprem bölgelerine yardımlar sürüyor

Mart ayının ilk haftasında Hatay’a 200 adet çadır, 100 adet ısıtıcı soba, seyyar tuvalet, 1 ton kedi, köpek maması ulaştıran belediye ekipleri, daha sonra bölgeye ulaştırılmak üzere 22 palet su, 3 adet portatif duş, 15 adet seyyar tuvalet ve 2 adet konteyneri bölgeye gönderdi. Son olarak içerisinde bin gıda kolisi ve 10 palet su bulunan bir tır da yola çıktı.

Yaraları birlikte sarmak zorundayız

Depremzedelerin hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri konusunda büyük sıkıntı yaşadığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yaşadığımız deprem felaketi ile devletin resmi makamlarına göre 50 binden fazla yurttaşımızı kaybettik. 11 ayrı ilden yüz binlerce vatandaşımız başka şehirlere göç etti. Fakat bölgede kalan ve çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızı da unutmuyoruz. Bu süreçte Yenimahalle Belediyesi olarak imkanlarımızın tümünü seferber etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak adına bölgeye olan yardımlarımızı sürdürüyoruz. Yaşadığımız bu büyük felaketten hepimiz ders çıkarmalı ve birlik beraberlik içinde yaralarımızı sarmalıyız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.