Afara Gazinosu, Yenimahallelilerle buluştu

Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Festivali kapsamında “Bir Arabesk Müzikali Afara” ile Başkentli sanatseverlerle buluşan Uğur Aslan, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin bin 600 kişilik salonuna 5 bine yakın vatandaşın gelmesiyle birlikte salona sığmayan konuklar için ard arda iki gösteri yaptı.

18 Ocak 2023 Çarşamba 15:32
Afara Gazinosu, Yenimahallelilerle buluştu

Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Festivali kapsamında “Bir Arabesk Müzikali Afara” ile Başkentli sanatseverlerle buluşan Uğur Aslan, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin bin 600 kişilik salonuna 5 bine yakın vatandaşın gelmesiyle birlikte salona sığmayan konuklar için ard arda iki gösteri yaptı.

Hayat hikayesini arabesk şarkılarla harmanladı

Yenimahalle Belediyesi, Bir Arabesk Müzikali Afara ile ünlü Oyuncu ve Müzisyen Uğur Aslan’ı başkentlilerle buluşturdu.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Tiyatro Salonu’nda ücretsiz gerçekleşen müzikal için, vatandaşlar salonu saatler öncesinden tıklım tıklım doldurdu. Salona sığmayan seyirciler için gösteriyi iki kez tekrar eden Aslan, “Gösteriyi yer bulamadığı için izleyemeyen Yenimahalleli sevenlerim için ikinci kez tekrarlamak benim için onurdur” dedi.

Sahnede, bir döneme damga vurmuş arabesk şarkıları, kendi hayat hikayesiyle harmanlayarak Başkentlilere söyleyen Uğur Aslan’ı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim ve eşi Esin Halim, sevilen sanatçı Ceylan Ertem, CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Hep birlikte söylediler

Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği müzikalde, kendi hayat hikâyesini kimi zaman duygusal kimi zaman esprili bir dille anlatan Aslan’ın şarkılarına başkentli müzikseverler hep birlikte eşlik etti.

Programda 9 kişilik orkestra eşliğinde arabesk şarkıları canlı olarak icra eden, hem oyuncu hem müzisyen kimliği ile seyirciyi büyüleyen Aslan, bir zamanların en önemli eğlence adresi olan gazino kültürünü de yeniden yaşattı.

Yaşar, Aslan ve ekibine teşekkür etti

Gece sonunda vatandaşların ayakta alkışladığı Aslan ve ekibine çiçek takdim ederek teşekkür eden Başkan Yaşar, “Vatandaşlara göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Salonumuz Cumhuriyetin başkenti Ankara’nın en büyük tiyatro salonudur. Buna rağmen bugün salonumuza kapasitenin çok üzerinde vatandaşımız geldi. Hiç merak etmeyin! sanatçımızı programı izleyemeyecek olan vatandaşlarımızla tekrar buluşturacağız. Göreve geldiğim günden bu yana sanata ve sanatçıya sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetin değerlerini yaşatmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetine sahip çıkmak için sanatçılarımızı sizlerle buluşturuyoruz” dedi.

Ben ilk ekmek paramı bu şehirde kazandım

Ankara’nın kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu anlatan Aslan ise salona sığmayan konuklara seslenerek “Bu kardeşiniz Ankara’ya borçlu bir çocuk. Ben ilk ekmek paramı bu şehirde kazandım. Ankara benim hayatımda çok kritik bir eşiktir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.