Akyurt’a Yeni Sosyal Tesis

Akyurt Belediyesi, Ankara Valiliği ile birlikte yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.Tarihi Akyurt Merkez Camii çevresinde bir meydan oluşturulacak, bu meydan içerisinde yapılacak binanın içinde kütüphane, çay salonu, otopark ve derslik gibi donatılarla sosyal alan oluşturulacak.

23 Mart 2023 Perşembe 10:14
Akyurt’a Yeni Sosyal Tesis

Yapının temel atma töreni Ankara Valisi Vasip Şahin, Akyurt Kaymakamı Metin Selçuk, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, MHP ve BBP İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Sarp, Yıldırım Mahallesi Muhtarı, STK temsilcileri ve Akyurtluların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende davetlilere hitap eden Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık “Merkez Cami, İlçemizdeki tescilli tarihi yapılardan en önemlisi. Yapılış tarihi 1919 yılına dayanıyor. Bugün Merkez Camii’nde 5’inci nesil namaz kılıyor. Burada özellikle güngörmüş büyüklerimizin bir arada vakit geçirebileceği bir projemizin olduğunu Valiliğimize ilettik ve makul buldular. Neticesinde de Merkez Camii ile ilgili olarak bir çalışma hazırladık. Altında 30 araçlık bir otoparkımız olacak. Üzerinde kütüphanemiz olacak. Cami cemaatinin çay içeceği, sohbet edeceği bir mekan olacak. Bunun yanı sıra iki adet dersliğimiz olacak. Merkez Camii’mizin oturumu 250 metrekare kadardır. Küçük bir cami olduğu için derslik noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu avlu projesiyle birlikte derslik sıkıntısını da çözmüş olacağız. Merkez Camii geçmişten bugüne olduğu gibi bundan sonrasında da cemaati bir araya getiren bir mekan olmaya devam edecek inşallah. Sayın Valimize ve bürokratlarımıza bizlere verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Projenin yapımında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Akyurt’umuza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise törende yaptığı konuşmada “Akyurt’un en eski camisinin çevre düzenlemesiyle güzel bir başlangıç yapılmış olacak burada. Merkez Camii adı gibi merkezde bulunduğu için insanları bir araya getiren ve merkezde buluşturan bir cami olması hasebiyle güzel, küçük, şirin ama önemli bir cami. Çevresinin tanzim edilip, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilir hale gelmesi de hepimiz açısından sevindirici. Buraya başlarken çorbada tuzumuz olsun demiştik. Valiliğimizin 3 milyon TL’lik katkısı ile başladık ama bunu 8 milyon TL’ye çıkardığımızın müjdesini de burada vermek istiyorum. 5 milyon TL daha ilave ettik. Böylece projenin yarısını biz karşılıyoruz. Projenin tüm Akyurtlulara hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Projenin temeli, Akyurt Müftüsü Adem Yıldız’ın yaptığı dua ve kurban kesilmesinin ardından atıldı. Merkez Cami Çevre Düzenlemesi inşaatının Aralık ayında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.