ALTINDAĞ'A DRİFT PİSTİ

Driftin yaya ve araç trafiğine açık caddelerde yapılması büyük ve hatta ölümcül kazalara neden olabiliyor. Kendi ekseni etrafında tur attırılan araçlar bazen kontrolden çıkıp savrulabiliyor. Nitekim gazetelerde bu türden haberlere zaman zaman rastlamak mümkün. Pek çok yerde olduğu gibi Ankara'nın Altındağ ilçesinde de drift sorun olarak karşımıza çıkıyor.

26 Mart 2019 Salı 14:26
ALTINDAĞ'A DRİFT PİSTİ

Altındağ Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Asım Balcı bu tehlikeye çözümü bir Otomobil Sporları Pisti yapmakta buldu.

Balcı,"Pek çok genç kendine fazlasıyla güveniyor. İyi sürücü olduğunu düşünüyor. Bazen çevresine bazen kendisine meydan okuma arzusu, kendisini gösterme isteğiyle trafiğe açık caddelerde drift yapıyor." diyor ve ekliyor:" Oysa, hiç kaza yapmamış olmanız veya ne kadar müthiş bir sürücü olduğunuz değil, insanların yaşam hakkına ne kadar saygı duyduğunuz önemli. Biz buna köklü bir çözüm getireceğiz. Otomobil Sporlar Pisti inşa edeceğiz. Burada İleri Sürüş Dersleri de verilecek. Yani meraklı olan gelip bu işleri uzmanından öğrenecek. Riskli manevraları uzmanlar eşliğinde, güvenli şekilde ve trafiğe kapalı ortamda yapacak. Biz ne kendilerini ne de başkalarını tehlikeye atmalarını istemiyoruz. Üstelik bu pistimiz Otomobil Yarışlarına da ev sahipliği yapabilecek. Böylece başkentli gençlerin, otomobil sporları meraklılarının buluşma noktası olacak"

"ANKARA OTOMOBİL SPORLARI KULÜBÜ'NDEN BALCI'YA DESTEK"

Asım Balcı'nın projesine Ankara Otomobil Sporları Kulübü ANOK'tan da destek geldi.

ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık, geçen yıl Hitit Rallisi'ne destek veren ve Ankara'da yapılmasını sağlayan Balcı'nın, otomobil tutkunları ve spora verdiği desteği heyecan ve mutluluk verici olarak niteledi.

Mesut Bıyık, "Pist ve yerleşke konularında yaptığımız görüşmelerde bizi, bu spora ve otomobil tutkusuna gönül veren arkadaşlarımızı en çok ciddiye alan kişi de kendisidir. Dolayısıyla konunun doğrudan muhatabı olan bizler için Altındağ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Asım Balcı’nın projesi farklı bir heyecan uyandırıyor" dedi.

Bıyık, Altındağ'ın otomobile gönül verenlerin adresi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.