“Ankara, Yatırım Harcamaları Sıralamasında En Sonda”

CHP'li 11 Büyükşehir Belediyesinin AK Parti Grup Başkanvekilleri, Ankara’da bir araya geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Hatay Büyükşehir Belediyelerinin AK Parti Grup Başkanvekilleri, AK Parti Genel Merkezi’nde başta Ankara olmak üzere belediye yönetimlerinin algı çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı.

06 Aralık 2022 Salı 15:29
“Ankara, Yatırım Harcamaları Sıralamasında En Sonda”

Başkan Murat Köse, “sadece algı belediyeciliği ile, sosyal medya belediyeciliği ile belediyecilik yapılmaz” dedi, milyarlık bütçelerin hesabını sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Sayın Yavaş’ın, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Savunma Sanayi’nin şehri, üniversiteler ve hastaneler şehri olan Ankara’ya, başkentimiz güzelim Ankara’ya dünya başkentleri ile yarışır tek bir hizmeti ve tek bir eseri var mıdır? Hayır yoktur. Sayın Yavaş, Ankara’yı sadece kendi kariyerinde bir basamak olarak kullanmak istemiştir ve Ankaralıların milyarlarca lira kaynağını heba etmiştir. Başkentin 4 yılını boşa geçirmiştir. Hatta Ankara’nın geriye gitmesine sebep olmuştur” dedi.  

Başkan Murat Köse, 4 yıldır Mansur Yavaş yönetimi ile baş başa kalan Başkent Ankara’nın yatırımlar konusunda geriye gittiğini söyledi, rakamlar verdi; “2018 yılında yatırım harcamaları sıralamasında 9. Olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıl 2022’ye geldiğinde 15 sıra gerileyerek 26. sıraya, yani en son sıraya düşmüştür. Diğer verilerle birlikte yatırım oranındaki bu bariz gerileme, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir tarihinde gelmiş geçmiş en kötü Belediye Başkanı ünvanını almasını sağlamıştır. Sonuç olarak CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı devasa bütçeleri kullanmalarına rağmen eser ve hizmet üretemedikleri için algı ve yalana başvurarak başarısızlıklarına çeşitli mazeretler ileri sürerek örtmeye çalışıyorlar. Algı ile propaganda ile kamuoyunu yanıltmak istiyorlar” diye konuştu.

“Sayın Yavaş Bu İşi Beceremedi”

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Yavaş’ın seçimden önce verdiği sözleri hatırlatarak, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 9 ayda projesini, 4 yılda da inşaatını yapıp hizmete açmayı vaat ettiği 58 kilometre metrodan bir metre bile metro yapamadı. Her mahalleye yapacağına söz verdiği kütüphaneleri ve kreşleri de yapmadı. Bırakın her ilçeye sosyal tesis yapmayı hiçbir şey yapmadı. Yeşile dair taş peyzajdan başka bir şey yapmadı. Sayın Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu işi yapamadı, bu işin altından kalkamadı, bu işi beceremedi” diye konuştu.

“Şehrin Bütçesi Har Vurup Harman Savruldu”

Eser ve hizmet noktasında sınıfta kalan Mansur Yavaş yönetiminin 4 yılda milyarları bulan bütçe ile ne yaptığını soran Başkan Murat Köse, “Bir yıllık bütçesi 7 bakanlık bütçesinden büyük olan Büyükşehir yönetimi, 4 yılda kullandığı 60 milyardan fazla bir bütçeyi nasıl olur da hizmete ve esere dönüştüremez sorusu herkesin merak ettiği ve cevabını alamadığı bir soru oldu. Mecliste kendisine sorulunca bilanço tablolarından başka bir cevap veremedi Sayın Yavaş… 2021 ve 2022 yılı Sayıştay inceleme bulgularına baktığımızda bu kadar devasa bütçesi olmasına rağmen neden Ankara’da hizmet üretilemediğine dair soru aydınlanmaya başladı. Sayıştay inceleme bulgularına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı ihalelerde kamuoyundaki şeffaf ihale yapıldı algısının tersine açık ihale yerine pazarlık usulü ile ve davetiye ile ihale yaptığı ve ihalelerde rekabet şartlarını sağlamadığı yönünde iki yıl arka arkaya pek çok ihalenin isimleri tespit edilerek ortaya kondu. Ankara'da da diğer 11 büyükşehirde olduğu gibi şehrin bütçesini har vurup harman savuran, bütçeyi hizmete ve esere dönüştüremeyen, şehir halkına değer vermeyen, şehrin dertleri ve ihtiyaçları ile ilgilenmeyen CHP anlayışının hakim olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Yanlış Hesap Halktan Dönecektir”

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, sözlerini “Neticede böyle bir algı siyasetinin ve algı belediyeciliğinin kazanması mümkün değildir. Yanlış hesap halktan dönecektir. Sadece algı belediyeciliği ile sosyal medya belediyeciliği ile sadece imaj çalışmaları ile sadece enkaz edebiyatı ile belediyecilik yapılmayacağını en çok da bu 11 Büyükşehir’de yaşayan halkımız görmüştür”      diyerek sürdürdü.

Bir kısım medyanın Mansur Yavaş’ı “sevgi pıtırcığı” gibi tanıtmaya çalıştığını söyleyen Başkan Murat Köse, “2 tane Mensur Yavaş var. Biri sosyal medyadan; kibar, herkese saygılı, demokrat bir kişiliği olan diğeri; kendi haricinde kimsenin konuşmasına imkan sağlamayan kaba, nobran ve anti demokratik uygulamaları olan bir Mansur Yavaş.

Seçimden önce yüzlerce proje sözü veren ABB Başkanı’nın seçimden sonra taban tabana zıt bir görüntü oluşturduğu gerçeği gibi; Kasım ayında gerçekleşen meclis toplantısında su ücretlerinde indirim kararını uygulama-masına rağmen gelirimiz azaldı yalanı ile sosyal yardımları kesmesi, ve bu yalanı da “siyaset yapıyorum” diyerek arsızca ifade etmesi iki Mansur Yavaş olduğu gerçeğinin açıkça beyanı olarak Büyükşehir tarihine geçmiştir” dedi.

 “2024 Yerel Seçimlerinde Yönetim Kuraklığına Son Vermeye Söz Veriyoruz”

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bizler Kılıçdaroğlu CHP’sinin Belediye Başkanları tarafından yönetilen 11 Büyükşehir’in AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak diyoruz ki; ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 1994 yılından itibaren hizmet ve eser belediyeciliğinde marka haline gelen gönül belediyeciliği ile yapılan çalışmaların taçlandığı bir gelenekten gelen belediyeler olarak, Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” öğüdüne uyarak, bundan sonra da milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz inşallah. Bizler milletimize hizmet yolunda AK Parti hükümetleri olarak ülkemizde 20 yılda Cumhuriyet tarihi boyunca tüm hükümetlerin tamamından daha fazla eser ve hizmet üretirken, 30 yılı aşkın zamandır da belediyelerde insanlarımıza aşkla şevkle hizmet ediyoruz. Milletimizden aldığımız güçle 2023 yılında yüksek bir başarı ile kazanacağımız genel seçimlerden sonra 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde 11 Büyükşehirde yeniden belediye seçimleri kazanarak, bu talihsiz dönemdeki hizmet ve eser açığını kapatmaya ve yönetim kuraklığına son vermeye şimdiden söz veriyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.