Aydınlıkevler Kapalı Semt Pazarı açıldı

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan 'Aydınlıkevler Semt Çarşısı'nın açılış töreni görkemli bir şekilde yapıldı. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve çok sayıda vatandaş katıldı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:51
Aydınlıkevler Kapalı Semt Pazarı açıldı

Altındağ Belediyesi'nin Aydınlıkevler Mahallesi'nde inşa ettiği kapalı semt pazarının açılışı dün yapıldı. Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olan Aydınlıkevler Mahallesi Kapalı Semt Pazarının, dükkanları, tezgahları, içerisindeki konforu ve çevre düzenlemesiyle Aydınlıkevler ve çevre mahallelerinde oturanların ilk alışveriş durağı ve sosyalleşme alanı olması bekleniyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, benzer kapalı semt pazarlarının diğer mahallelerde yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Zaman değiştikçe alışveriş merkezleri açıldı, küçük esnaflarımız biraz geride kaldılar ve işleri kötüye gitmeye başladı ama mahallelerde oluşturulan semtlerdeki bu tip pazar yerleri, alışveriş yerleriyle inşallah ticaret yeniden canlanacaktır. Mahalleli burayı sahiplenecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özhaseki ve Tiryaki, kurdele keserek açılışını yaptıkları semt çarşısını gezdi.

Çarşıdaki ürünleri inceleyen Özhaseki, dükkan sahipleriyle sohbet etti.

Doğal taştan yapılan tesbihlerin olduğu bir dükkanda, beğendiği bir tesbihin fiyatını sorarken, "Kayserili gelse kaça verirdiniz?" diyen Özhaseki, geçmişte 11. Cumhurbaşkanı Abdulllah Gül ile yurt dışına gerçekleştirdikleri bir ziyarette Cumhurbaşkanı Gül'ün beğendiği ve fiyatı 5 bin dolar olan bir ürünü, pazarlıkla 600 dolara aldığına ilişkin anısını paylaştı.

Özhaseki, törene katılan protokol üyeleri ve esnafla yemek yedi.

Semt sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde, halk müziği konseri verildi, seğmenler gösteri sergiledi.

Son Güncelleme: 17.05.2017 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.