Bala Beynam’da JAK tatbikatı

Jandarma Arama Kurtarma(JAK) Tabur Komutanlığı timleri, Bala’daki Beynam Ormanı'nda, gerçeği aratmayan arama kurtarma tatbikatı yaptı.

26 Kasım 2016 Cumartesi 10:42
Bala Beynam’da JAK tatbikatı

Tatbikat kapsamında, ailesiyle pikniğe geldiği ormanlık alanda kaybolan 6 yaşındaki çocuğun JAK timlerince kurtarılması senaryosu canlandırıldı. Arama çalışmaları kapsamında, eğitimli köpekler ve havadan görüntü alabilmek için drone’lardan destek alındı. Arama kurtarma operasyonlarında ilk 24 saat çok önemli olduğu için, havanın kararmasına rağmen çalışmalara ara verilmeden kayıp çocuğa ulaşıldı. JAK Tabur Komutanı Binbaşı Bacak, bu tip tatbikatlarla personelin tecrübe kazandığını söyledi.

Arama kurtarma operasyonlarında ilk 24 saat çok önemli olduğu için, havanın kararmasına rağmen çalışmalara ara verilmeden kayıp çocuğa ulaşıldı. JAK Tabur Komutanı Binbaşı Bacak, bu tip tatbikatlarla personelin tecrübe kazandığını söyledi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.