Çankay Belediyesi’nden Deprem Bölgelerine İnsani Yardım

Çankaya Belediyesi, depremden zarar gören insanlara yardım faaliyetine, insani yardım malzemesi taşıyan 4 TIR, iş makineleri, kamyonlar, kamyonetler ve yeteri personelden oluşan bir konvoyla katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya ve Çankayalı komşularımız acıları paylaşıyor. Acıları paylaşacağız, böylece azalacak. Deprem yaralarını birlikte saracağız” dedi.

07 Şubat 2023 Salı 12:28
Çankay Belediyesi’nden Deprem Bölgelerine İnsani Yardım

ÇANKAYA BELEDİYESİ TEYAKKUZA GEÇTİ
Çankaya Belediyesi, Türkiye’nin yaşadığı en büyük ikinci deprem olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi vuran depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, depremin hemen ardından dün sabah saatlerinde belediye bünyesinde bir koordinasyon merkezi oluşturdu. Yapılan toplantının ardından deprem bölgelerine insani yardım malzemesi gönderilmesi için Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Spor Salonu lojistik açıdan merkez seçildi. Spor salonu 24 saat açık olarak faaliyete geçirildi. Yardım etmek isteyenlerin getirecekleri yardım malzemeleri, belediyenin sosyal medya hesaplarından tek tek duyuruldu.

SPOR SALONU DOLDU TAŞTI
Çankaya’nın dört bir yanında oturanlar spor salonuna akın etti. Spor salonu çok kısa bir sürede çadır, mont, kaban, ısıtıcı, battaniye, bot, atkı, bere, eldiven, uyku tulumu, yorgan, kazak, polar, su, kuru gıda, bakliyat, konserve, kraker, bebek bisküvisi, mama, biberon, süt, bebek bezi, hijyenik ped gibi insani yardım malzemeleriyle doldu taştı.

MALZEMELER İMECE USULÜ TEKER TEKER KOLİLENDİ
Yaşlı, genç demeden spor salonuna gelenler bir yandan yardım malzemelerini ayrıştırarak koliledi, diğer yandan deprem bölgelerine hareket edecek TIR’lara yükledi. Salonda kutulanan koliler ve insan seli, dayanışma ve birlikteliği gösterdi. Yardım çalışmaları sırasında oldukça duygusal anlar da yaşandı. Yaşlılar getirdikleri yardım malzemelerini ağlayarak görevlilere verirken, gençler ise “Biz geldik, ne yapabiliriz?” diye sordular. Getirdikleri yardım malzemelerini kendi elleriyle taşıyıp görevlilere teslim edenlerin depremden zarar görenleri hissederek “Daha ne yapabiliriz?” diye sormaları yürekleri dağladı. Sadece ATK’da değil, Çankaya Belediyesi’ne ait Zübeyde Hanım, Ümitköy, Nazım Hikmet, Bayraktar ve Esat Çankaya Evleri’nde de benzer insani yardım görüntüleri vardı.

4 TIR, İŞ MAKİNELERİ, KAMYONLAR, KAMYONETLER
Spor salonundaki koliler teker teker TIR’lara yüklendi. Lojistik merkezinden şu ana kadar 4 TIR, iş makineleri, kamyonlar, kamyonetlerden oluşan yardım konvoyu personellerle birlikte AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine gönderildi. Lojistik merkezinden yüklenen yardım TIR’larının deprem bölgelerine gönderilmesi çalışmalarına bugün de devam edilecek.

“DEPREM YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ”
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, lojistik merkezine geldi. Burada Çankayalılarla birlikte dayanışmaya katılan Taşdelen, şunları söyledi:
“Deprem bölgelerine göndereceğimiz insani yardım malzemelerini belediye personelimiz ve Çankayalı komşularımız ve yurttaşlarımızla birlikte hazırlıyoruz. Çankaya müthiş bir dayanışma gösteriyor. Ben burada hem kıyafet yardımında hem ihtiyaç malzemesi yardımında bulunan tüm Çankayalı komşularımıza hem de burada bizimle omuz omuza çalışan Çankayalı komşularımıza çok teşekkür ediyorum. Çankaya her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahibinin yanında. Çünkü acılarımızı paylaşacağız azalacak. Deprem yaralarını birlikte saracağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.