Çankaya Belediyesi'ne Direniyorlar!

Çankaya Belediyesi, grev kararı alan 600 temizlik işçisini sindirmek için elinden geleni yapıyor. İşçiler bugün ‘Adalet’ için CHP Genel Merkezi’ne yürüyecek

17 Aralık 2017 Pazar 09:41
Çankaya Belediyesi'ne Direniyorlar!

CHP'li Çankaya Belediyesi'nde çalışan 600 temizlik işçisi, sendikal hakları için grev kararı aldı. Kararın ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, işçilerin direncini kırmak için 12 Nakliyat-İş Sendika üyesi personeli tazminatsız bir şekilde kovdu. 12 işçi işlerine geri dönmek için direniş başlatırken sendika yöneticileri CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile görüşerek sorunlarını anlattı. Ancak Ağbaba da işçilerin derdine bir türlü derman olamadı.

MAHKEMEYE BAŞVURDU
Bugün CHP Genel Merkezi'ne 'Adalet' yürüyüşü gerçekleştirecek olan işçiler, geçtiğimiz gün bir şok daha yaşadı. Çankaya Belediyesi taşeron şirketi Norm Altaş, grevin durdurulması için mahkemeye başvurdu. Talebi değerlendiren Ankara 12. İş Mahkemesi, grevin durdurulması için karar verdi. Mahkeme Nakliyat-İş Sendikası'nın da talebini reddetti. Bunun üzerine Nakliyat-İş Sendikası yaptığı açıklamada, kararın hukuki olmadığını ifade etti. Sendika ayrıca "İşten atılan üyemiz 12 işçi işe geri alınana kadar ne grevin durdurulması ne de baskılar mücadelemizi engelleyemeyecektir" açıklamasını yaptı.

KAYBEDEN KENDİSİ OLACAK
Nakliyat-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Ayrıntılı yasal durumu ve Toplu İş Sözleşmesi sürecini anlatarak, belgelerini sunarak yaptığımız itiraz, Ankara 12. İş Mahkemesi keyfi biçimde reddetmiştir. Çankaya Belediyesi ve Norm Altaş taşeronunun yaptığı, işçilerin hak arama mücadelesine, anayasal ve yasal teminat altındaki sendikalaşma hakkına yönelik fiili bir saldırıdır. Mahkemenin buna alet olması ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur. Ancak Çankaya Belediyesi ve Norm Altaş taşeronu amacına ulaşamayacaktır. İstediği kadar mahkemeleri dahi kullanarak grev kırıcılığı, işçileri işten atarak işçi düşmanlığı yapsın, kaybeden kendisi olacaktır" görüşüne yer verdi.

Sabah Ankara

Anahtar Kelimeler:
çankaya BelediyesiGrev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.