Çankaya Belediyesi öğlencilere ücretsiz yemek veriyor

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: “Yaz tatilleri dışında, üniversitelerle eş zamanlı olarak soframız üniversiteli arkadaşlarımıza her yıl açık olacak” Üniversitelerin bahar dönemine başlamasıyla birlikte ücretsiz akşam yemeği veren Çankaya Belediyesinin yemekhanesi de yeniden dolmaya başladı.

24 Şubat 2022 Perşembe 12:57
Çankaya Belediyesi öğlencilere ücretsiz yemek veriyor

Sosyal belediyecilik alanında vatandaşa dokunan uygulamaları halkın hizmetine sunan Çankaya Belediyesi üniversite öğrencilerini yemekhanesinde konuk ediyor. Ailelerinden uzakta eğitimlerini sürdüren gençlere hafta içi her gün 18.00 ila 19.00 saatleri arası belediyenin Kızılay’daki hizmet binasında yer alan yemekhanesinde ücretsiz yemek imkanı sunan Çankaya Belediyesi, üniversiteli gençleri akşam yemeği külfetinden kurtarmış oluyor.  

Her gün 1200 civarında üniversiteli genci ücretsiz akşam yemeğinde belediyede misafir ettiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu güzel uygulamamızı kalıcı olarak yapma kararı aldık. Yaz tatilleri dışında, üniversitelerle eş zamanlı olarak soframız da arkadaşlarımıza her yıl açık olacak. Bahar dönemine başlayan üniversiteli gençlerimizle yeniden aynı sofrada buluşuyoruz. Çankaya Belediyesi onların evi, ‘evinize hoş geldiniz gençler’ diyor, yeni dönemde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.  

AYDA 26 BİN KİŞİLİK YEMEK 

İlçede yer alan üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin faydalandığı akşam yemekleri için hafta içi her gün 1200 kişilik yemek çıkıyor. Üniversite öğrencilerinin aç kalma derdinin olmadığı ücretsiz yemek hizmetinin verildiği yemekhanede ayda yaklaşık 26 bin kişilik yemek çıkıyor. 

SABAHLARI SICAK ÇORBA 

Üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği hizmeti veren Çankaya Belediyesi Cebeci Kampusu, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin önünde kurduğu stantlarda sabahları öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunuyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.