Çankaya sanatla buluşuyor

Kültür ve sanatın başkenti Çankaya, mart ayını 8 yeni sergi, 4 seminer ve panel, bir konser ve bir büyük tiyatro festivali ile karşılıyor. Pandemi koşullarını dikkatle uygulayan Çankaya'nın kültür merkezleri, mart ayında da sanatseverlerin ilk adresi olacak.

05 Mart 2022 Cumartesi 10:53
Çankaya sanatla buluşuyor

Çankaya Belediyesi kültür sanat etkinlikleriyle Ankara’nın merkezi olmaya devam ediyor. Sanata ve sanatçıya desteğini artırarak sürdüren Çankaya Belediyesinin kültür-sanat mekanlarında, mart ayı da sanatla buluşma zamanına dönüşüyor. Pandemi koşullarını dikkatle uygulayan Çankaya Belediyesi kültür merkezlerinde bu ay birbirinden değerli 8 yeni sergi, 4 seminer ve panel, bir konser ve bir büyük tiyatro festivali Başkentli sanatseverlerle buluşacak.

MART İKİ SERGİYLE BAŞLADI
Çankaya'da mart ayının açılışını Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi (DTÇSM) yaptı. DTÇSM 1 ve 2 Mart'ta iki güzel sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. İlk sergi ressam Figen Sait Şengül'ün kişisel resim sergisi oldu. "Kuşaktan Kuşağa" isimli sergi 1-5 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. DTÇSM'deki ikinci sergi ise Ankara Kadın Ressamlar Derneği'nin 51. Geleneksel Karma sergisi oldu. 80'den azla kadın ressamın eserlerinin sergilendiği dev sergi 10 Mart'ta kadar ziyarete açık kalacak.

ANKARA ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ 14 YAŞINDA
Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi’nin desteklediği, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği 14.ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 17-31 Mart 2022 tarihleri arasında festival seyircisine yeniden “perde” diyecek. Pandemi nedeni ile iki yıldır ara verilen ve tematik bir festival olan ETHOS Festivali’nin bu yıl merkezi teması, tiyatro sanatının vazgeçilmez sihirli öğelerinden “Işık ve Gölge” olarak belirlendi. Her yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü de içine alan bir zaman diliminde gerçekleştirilen festival ile tiyatro sanatının bütün toplumsal katmanlara ulaştırılması hedefleniyor.
Farklı ülkelerden, şehir içi ve şehir dışından olmak üzere yerli ve yabancı tiyatro toplulukları başkentin yedi farklı sahnesinde bir araya gelecek. Birbirinden farklı tiyatro ekollerinin Başkent Ankara’da karşılaşmasına zemin yaratan festival süresince 31 Mart’a kadar 43 temsilin yanında, sanatçılar ile söyleşi, gösterimli panel, konferans, klasik müzik dinletisi ve atölye çalışmaları tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. Festival bu yıl özel tiyatroların yanı sıra, Ankara dışından katılacak belediye tiyatrolarını da ağırlayacak.

OZANLAR VE AŞIKLAR
Çankaya'da mart ayı genç ozan Deniz Türkan'ın konseri ile sona erecek. ‘Üryan’ albümüyle gelenekselliği bırakmayan ama müzikte evrensel bir yol çizen Deniz Türkan'ın "Ozanlar ve Aşıklar" konseri, 31 Mart akşamı ücretsiz konserle Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.