Depremzedeler İçin İftar Çadırı Kuruldu

Etimesgut Belediyesi, 11 ili etkileyen asrın felaketinin yaralarını sarmak için tüm gücüyle seferber oldu. Etimesgut Belediyesi depremin 2. günü Kahramanmaraş’ta kurduğu mobil aşevinden Ramazan ayı boyunca depremzede vatandaşlara ve bölgedeki görevli kamu personeline iftar ve sahurluk verecek. 45 gündür kaynayan Belediyenin aşevi kazanları ramazan da 24 saat kaynamaya devam edecek.

20 Mart 2023 Pazartesi 15:09
Depremzedeler İçin İftar Çadırı Kuruldu

Etimesgut Belediyesi ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Aşçı ve yardımcı personel ramazan ayı menülerini belirledi.

6 BİN İLA 8 BİN KİŞİYE YEMEK

12 Şubat ilçesi Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesi içerisinde yer alan belediyenin mobil aşevi sabah, öğle akşam yemeğinin yanı sıra 24 saat çay ve çorba hizmeti sunuyor. Günlük 6 ila 8 bin kişinin yararlandığı mobil aşevi depremzede vatandaşların bir araya gelme noktası haline de geldi. Belediyenin görevli personeli yemek hizmetinin yanı sıra depremzede vatandaşların her türlü yardımına koşuyor. Belediyenin desteğiyle kurulan masal çadırı öğrenci ve öğretmenleri de yemek ihtiyacını belediyenin mobil aşevinden karşılıyor.

AKTİF ÇALIŞMAYA DEVAM

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, mobil aşevinin ramazan ayı boyunca hizmetlerine devam edeceğini belirterek, “Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeyiz. Nerede ne ihtiyaç varsa gücümüzün yettiğince karşılamaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’a mobil aşevimizi kurduk. Teknik ekiplerimiz bölgede. İş makinalarımız Hatay’da enkaz kaldırma ve moloz taşıma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ramazan ayında da mobil aşevimiz aktif olacak. İhtiyaç duyan depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Demirel, Etimesgut’ta da 2 noktada iftar çadırı kurduklarını belirterek, bu yıl hergün yaklaşık 10 bin kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.