Fiber Kent Mamak

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı Mamak’ı Türk Telekom fiber alt yapısı için proje kent olarak belirledi. Mamak’ta birçok bölgede ilk internet alt yapısı fiber olacak.

26 Kasım 2016 Cumartesi 10:51
Fiber Kent Mamak

Ankara’da fiber internet alt yapı çalışmalarına devam eden Türk Telekom Mamak bölgesini proje kent olarak belirledi. Kentsel dönüşüm projesinin sürdüğü Mamak’ta birçok bölgenin ilk interneti fiber olacak. 2017 yılının başında başlanması beklenen projeyle Mamaklılar internetten hızlı ve eş zamanlı veri, ses ve görüntü alışverişi sağlama imkânı bulacak   

İLK HAT FİBER

Türk Telekom diğer ilçelerde bölge bölge yaptığı fiber alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşüm projelerinin de verdiği avantajla Mamak’ta ilk internet alt yapısı fiber olacak. Proje olarak belirlenen Mamak’ta 2017’nin ilk aylarında fiber alt yapı çalışmalarına başlanacak. Şuanda birçok bölgede internet hizmeti alamayan Mamaklıların ilk internet hattı fiber teknolojisi olacak.   

KENTSEL DÖNÜŞÜM AVANTAJI

Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyükkayaş, Tepecik mahallelerinin tamamı ile Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgüler, Küçükkayaş mahalleleri olmak üzere 14 mahallede kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ediyor. Bu kentsel dönüşüm projelerinin de verdiği çalışma alanı avantajıyla Türk Telekom Mamak’ın bütün mahallelerini kapsayacak olan fiber internet alt yapısı çalışması yapacak.   

PROJE 11 ETAPTAN OLUŞUYOR

TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan 11 etapta toplam 7.000.000 metrekare alan üzerinde uygulanan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi aynı zamanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Proje 50 bin konut, 500 İş Merkezi, Dev Rekreasyon alanları olmak üzere 11 etaptan oluşuyor.

IŞIK HIZINDA İNTERNET

Fiber internet vatandaşların daha hızlı internet üzerinden hızlı ve eş zamanlı veri, ses ve görüntü alışverişi sağlar. Fiber alt yapı sayesinde vatandaşlar 1000 Mbps’e kadar ulaşan internet hızına sahip olabilecekler.  Fiberde veri aktarımı ve alımı olarak ışık kullanılır. Fiber optik kablolarda bu ışığa yön verilebilmesini sağlar. Işık hızında internet denmesinin bir nedeni de budur.

GAZETEHABERVAKTİM.COM

Son Güncelleme: 26.11.2016 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.