Kahramankazan Devasa Projelerle Şahlanacak!

Cumhur İttifakı’nın Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala, belediyecilik anlayışını ve projelerini Ankaradanhaber’e anlattı.

26 Mart 2019 Salı 14:05
Kahramankazan Devasa Projelerle Şahlanacak!

Kahramankazanlı anne ve babanın çocuğu olan Serhat Oğuz, Kahramankazan’ın bir evladı olarak ilçesine 20 yıldır çeşitli okullarda öğretmenlik, okul müdürlüğü, son olarak da ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini yürüterek eğitim alanında hizmet ettiğini vurguladı. 20 yıllık eğitim hayatında ilçede birçok gencin ve ailenin hayatına olumlu manada katkılar sunduğunu söyleyen Oğuz, “Yaklaşık 12 bin civarında öğrencisi, bine yakın öğretmeni olan Kahramankazan’ımız da bu alanda önemli çalışmalara imza attık. Öreğin son olarak, ilçe milli eğitim müdürlüğüm dönemimde 50 milyon TL’ye mal olan ve önümüzdeki yıl eğitim öğretime açılacak olan 7 yeni okul kazandırdık. Tabi bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın destekleri sonucu başardık. Halen ilçemizdeki hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyacı olan 20 öğrencimize burs veriyoruz. İnşallah başkan seçildikten sonra kuracağımız vakıf aracılığıyla ilçemizdeki tüm ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs vereceğiz. Yıllarca ciğerparelerinizi, yavrularınızı, evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Şimdi de şehrimizin emanetini sizlerden talep ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti ve MHP’nin adayıyım
Cumhur İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de birçok kez belirttiği gibi devletin bekası için, milletin doğal refleksi olarak ortaya çıktığını söyleyen Oğuz, “Ben Kahramankazan’da hem AK Parti’nin hem de Üç Hilal’in (MHP’nin) adayıyım. Cumhur İttifakı’nın adayıyım. Bu ittifakı içlerine sindiremeyenlerin, fitne çıkarmaya çalışanların, seçimden seçime ortaya çıkanların kirli hesapları tutmayacak. İnşallah 31 Mart gecesi hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hem de MHP Lideri Bahçeli’nin üzerine titredikleri bu ittifaka yakışır şekilde seçimden zaferle çıkacağız. İnşallah ÜÇ Hilal’i ve AK Parti’nin bayrağını Kahramankazan’da birlikte dalgalandıracağız. İnşallah Ankara’da Cumhur İttifakı’nın en yüksek oy alacağı ilçe olacağız” dedi.
Derdimiz hizmet etmek
AK Parti’li Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün 3 dönemlik belediye başkanlığı süresince hizmet bayrağını zirveye çıkardığını ifade eden Oğuz, “Derdimiz ne koltuk sahibi olmak, ne unvan sahibi olmak ne de başka bir dünyevi menfaat değil. Derdimiz hizmet bayrağını daha yükseğe taşımak. Doğup büyüdüğümüz ilçemize hizmet etmek. Bu, bizim bu topraklara, burada yaşayan kardeşlerimize olan borcumuz. İnşallah halkımızın teveccühleriyle seçimi kazandıktan sonra gücümüzü büyük bir aile olduğumuz halkımızdan alarak, halkımızla birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Birlikte karar alıp, birlikte yöneteceğiz. Yalnızca kapımız değil, gönlümüz tüm halkımıza açık olacak. Çünkü Kahramankazan olarak büyük bir aileyiz. 31 Mart akşamı kazanan Kahramankazan Ailesi olacak. Kazanan çocuklarımız, gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız, ninelerimiz, dedelerimiz, öğrencilerimiz, esnafımız, engelli kardeşlerimiz kısacası hangi görüşten olursa olsan tüm halkımız olacak” dedi.  
Tüm kesimlere hitap eden projeler
Serhat Oğuz, belediye başkanı seçilmesi durumunda hazırlayarak kamuoyuna duyurduğu 51 projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Projelerinin, toplumun tüm kesimlerine ve ilçenin öncelikli ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş projeler olduğunu vurgulayan Oğuz, “Halkımızın desteği ve teveccühüyle göreve gelir gelmez projelerimizi geliştirmek için kolları sıvayacağız. Projelerimiz eğitimden spora, kültürden ulaşıma, sosyal çalışmalardan yerel kalkınmaya kadar birçok alanı kapsıyor. İnsan ve çevre odaklı projeler geliştirdik. Yine göreve geldikten sonra halkımızın talepleri doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Daha modern daha yaşanabilir ve daha mutlu bir Kahramankazan için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.
Projelerini anlattı
Oğuz, projeleri arasında olan Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini belirterek, “İlçemizde 12 bin öğrenci var. Bu kardeşlerimiz arasında ihtiyaç sahibi olanlar da var. Bu kardeşlerimizin hiçbiri mağdur olmadan sanayici, iş adamları ve hayırseverlerimizin destekleriyle eğitim hayatlarını tamamlayacak. Ayrıca mezun olan öğrencilerimizin istihdamlarını sağlayacağız” dedi. İlçelerinde Gazi, Başkent ve Ankara üniversitelerinin meslek yüksekokulları ve uygulama birimlerinin bulunduğunu ifade eden Oğuz, “Burada okuyan üniversite öğrencileri için de yurtlar inşa edeceğiz” dedi.  Oğuz, ilçe merkezinde hafif raylı sistem kuracaklarını belirterek, bu hafif raylı sistemi Kızılay-OSB metrosunun Eryaman etabı ile bağlanması için proje hazırladıklarını kaydetti. Her mahalleye bir Millet Evi kuracaklarını anlatan Oğuz, buralarda millet kıraathaneleri, akıllı kütüphaneler, çok amaçlı salonlar olacağını belirtti. Oğuz ilçe merkezine 15 Temmuz Kent Meydanı ismini taşıyan bir kent meydanı kuracaklarını ifade ederek, 200 araçlık bir de otopark kurulacağını söyledi. İlçelerinde Türkiye’nin en kaliteli termal su kaynaklarından birinin bulunduğunu ifade eden Oğuz, “İlçemizde kuracağımız turizm bölgesiyle bu termal kaynağı en verimli şekilde kullanacağız. Merkezin içerisinde termal oteller, fizik tedavi merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, seralar, yaşlı bakım üniteleri gibi birçok yapı yer alacak” dedi. Kahramankazan’ın tarım ve hayvancılık ilçesi olduğunu söyleyen Oğuz, “Kuracağımız canlı hayvan pazarı ile Kahramankazan çevre ilçelerin canlı hayvan alım satım merkezine dönüşecek” dedi. Oğuz, tüm halkımızın kullanacağı bir şehir kütüphanesi kuracaklarını söyledi. Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonra en büyük ikinci projesi olacak olan ve savunma sanayi, uzay, havacılık alanlarındaki üretim yapan fabrika, tesis ve atölyeleri bir araya toplayacak HAB Projesi7nin Kahramankazan’da kurulacağını anımsatan Oğuz, “Biz de bu doğrultuda ilçemizde bir uzay havacılık fakültesinin kurulması için çalışacağız. Ayrıca, ülkemizin uçak ve helikopter üreten tesisi olan göz bebeği TAI/TUSAŞ da ilçemiz sınırları  yer alıyor. Bu doğrultuda bir hava teknolojileri lisesi kurulmasını sağlayacağız. Bu liseden mezun olan yavrularımız da bu güzide kurumumuzda iş bulmaları sağlanacak” diye konuştu. Oğuz, Kahramankazan’da belirlenen bir noktaya Bilim Gözlem Evi kuracaklarını belirterek, buraya yerleştirilecek dev teleskoplarla turistlerin ve ilçe halkının gökyüzünü ve uzayı izleyebileceklerini söyledi. Serhat Oğuz, “15 yılda hizmetler ve yatırımlar noktasında önemli bir gelişme kaydeden ilçemizi, hayata geçireceğimiz 51 projemizle taçlandıracağız” dedi.
Erdoğan: Kahramankazan’ın mayası sağlam
Serhat Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasete gençlerin ve yeni yüzlerin girmesini istediğine ilişkin sözlerinin ardından, ilçesine hizmet etmek için belediye başkan adaylığına talip olduğunu kaydetti. Oğuz, “Adaylığımın açıklandığı 1 Ocak günü Sayın Cumhurbaşkanımız, ismimi okuyarak beni kürsüye çağırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın elini sıktım. Ben ona Kahramankazan’ın selamını ilettim.  O da bana ‘Kahramankazan’ın mayası sağlamdır, senden zafer bekliyorum’ dedi. İnşallah 31 Mart’ta Kahramankazan halkının teveccühüyle elde edeceğimiz zaferi Cumhurbaşkanımıza armağan edeceğiz” dedi.  
Gece gündüz çalışıyor
“Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağım” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Serhat Oğuz, toplumun tüm kesimleriyle bir araya geliyor. Serhat Oğuz bu doğrultuda aile, esnaf, ev ve sokak ziyaretleri gerçekleştiriyor. Gece gündüz demeden ziyaretlerini sürdüren Serhat Oğuz, ziyaretleri sırasında aileden biri gibi karşılanıyor. Serhat Oğuz’a ziyaretleri sırasında Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik ediyor. 

Anahtar Kelimeler:
Serhat Oğuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.