Kahramankazan şehitleri mezarları başında anıldı

Kahramankazan Belediyesi’nce düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri, Kahramankazanlı şehitlerin mezarları başında anıldı

11 Temmuz 2017 Salı 17:40
Kahramankazan şehitleri mezarları başında anıldı

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak, 15 Temmuz ve terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik görevlilerinin mezarları ziyaret edildi. Kahramankazan Şehitliği’nde düzenlenen törene, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, ilçe protokolü ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Duygu dolu anlar yaşandı

Burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldığı törende, şehit aileleri ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Ziyaretler sırasında şehit yakınlarının göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Başkan Ertürk ve Çam burada duygu dolu anlar yaşayan şehit yakınlarına sarılarak teselli etti. Ertürk, Çam ve beraberindekiler daha sonra Ahi, Yakuphasan, Soğulcak ve Orhaniye köylerindeki şehit mezarlarını da ziyaret etti.

Unutmayacağız, unutturmayacağız

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi sırasında canları pahasına darbecilere karşı koyan Kahramankazanlıları unutmayacaklarını söyledi. Kahramankazanlıların 15 Temmuz’da darbecilere karşı destansı bir mücadele verdiğini belirten Ertürk, “Kahraman şehitlerimizin geride kalanları bizlere emanet. Onlar için ne yapsak azdır. 15 Temmuz hain darbe girişimini, şehitlerimizi ve gazilerimizin verdiği mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize ise hayırlı ömürler diliyorum” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.