Mamak bir engeli daha aştı

Mamak Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında, vatandaşlar 120 saat sürecek ücretsiz işaret dili kursu ile bir engeli daha aşıyor.

12 Ocak 2018 Cuma 13:51
Mamak bir engeli daha aştı

 Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 ay sürecek kurslar kapsamında kursiyerler haftanın 3 günü eğitim alacak. Bay bayan herkesin faydalanabildiği eğitimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacak olan kursiyerler, herkesin bir gün engelli olabileceği gerçeğiyle işaretlerle iletişimi en ince ayrıntısına kadar öğreniyor.

 

İletişim kurmak kolaylaşıyor

İşitme engelli bireylerin çevresiyle iletişim kurmada yaşadığı sıkıntıyı bir nebzede olsa azaltabilmek için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sokakta, günlük hayatında derdini anlatmakta, isteklerini dile getirmekte zorluk çeken işitme engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Onun için ilçemizde bir engeli daha ortadan kaldırarak bu kursu açtık. Bir işitme engelli arkadaşımızın karşısında onu anlayan birilerinin olması mutluluk kaynağı olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MAMAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.