Mamak'ta Parklar Yeşilleniyor

İlçenin pek çok noktasında yeşil alan çalışmalarına devam eden Mamak Belediyesi, yapımı tamamlanan parklara 861 adet ağaç dikti.

28 Ocak 2018 Pazar 13:05
Mamak'ta Parklar Yeşilleniyor

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında parklara İbreli ve yapraklı ağaç gruplarından dikilirken, çalı grubu ile de parklar yeşillendi. Gelecek nesle bırakılacak en büyük mirasın yeşil bir çevre olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Gerek yapımı biten parklarda gerekse oluşturulan yeşil alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut parklarımızın sayısına her yıl yenilerini ekliyoruz. İlçemizde yeşil alan miktarını 9.66 metrekareye yükselttik” diye kaydetti. 

 

Ekolojiye uygun ağaçlar seçiyoruz

Bir kentin yeşil alan miktarının o şehrin medeniyet ölçüsü ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Özellikle ekolojik koşullara uyum sağlayacak ağaç türlerini seçiyoruz. Ağaçlandırma için uygun alanların yeşille buluşması için gayret gösteriyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MAMAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.