Mamak’a Yirminci Kütüphane

Eğitime önem veren bu yönde hizmetlerini sürdüren Mamak Belediyesi, kütüphaneler açmaya, gençlerin eğitimine destek olmaya devam ediyor. Bu anlamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphaneyi de faaliyete geçirdi. Böylece ilçedeki kütüphane sayısı yirmiyi buldu.

17 Mart 2023 Cuma 14:48
Mamak’a Yirminci Kütüphane

“Kütüphane Dostu Belediye” ödüllü Mamak Belediyesi, ilçede yirminci kütüphanesini hizmete açtı.

Eğitime önem veren bu yönde hizmetlerini sürdüren Mamak Belediyesi, kütüphaneler açmaya, gençlerin eğitimine destek olmaya devam ediyor. Bu anlamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphaneyi de faaliyete geçirdi. Böylece ilçedeki kütüphane sayısı yirmiyi buldu.

Uyanık kütüphaneleri ve bebek kütüphaneleri ile adından söz ettiren, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Kütüphane Dostu Belediye” ödülüne layık görülen Mamak Belediyesi’nin açtığı kütüphaneler modern yapısı ve teknolojik donanımı ile göz dolduruyor. Gençlerin uğrak noktaları haline gelen uyanık kütüphaneler, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ders çalışmak için gelenler de var, araştırma yapmak için gelenler de… Gençler ilçenin köşesinde açılan uyanık kütüphanelerden çok memnun… Kütüphanelerde, ders çalışan öğrencilere çay, simit ve poğaça ikramı da yapılıyor.

Mamak Belediyesi kütüphanelerinde, Mamak Belediyesi Kütüphaneleri Randevu sistemi ve Kültür Bakanlığı Kütüphane Otomasyon Sistemi(KOHA) olmak üzere iki kayıt alınıyor. Mamak Belediyesi Kütüphaneleri Randevu Sistemi üzerinden alınan kayıt ile tüm Mamak Uyanık Kütüphanelerinden faydalanılabiliyor. Sayısı 20’ye ulaşan Mamak Belediyesi uyanık kütüphaneleri, zengin kitap içeriği, sakin çalışma alanı ve ferah ortamı ile Ankaralılara hizmet vermeyi sürdürüyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatı olarak hizmete açtığımız en önemli projelerdendir Uyanık Kütüphaneler. Güzel Mamak, çok şükür uyanık kütüphaneleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Sadece Mamak’tan değil, Ankara’mızın dört bir yanından öğrenciler, akademisyenler kütüphanelerimize üye olarak, hizmetimizden faydalanıyor. Şu anda tüm kütüphanelerimiz tam kapasite doluluk oranı ile hizmet veriyor. Yirminci kütüphanemiz olan Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphane de hizmet vermeye başladı. 2022 yılında uyanık kütüphanelerimizde üye sayımız 23 binlere ulaştı. Akademisyenler, öğrenciler Mamak Belediyesi kütüphanelerini tercih ediyor. Mimar Turgut Cansever’in dediği gibi ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder.’ Biz bu anlayış ile  Mamak Belediyesi olarak gelecek nesiller için çalışıyoruz. En iyi şartlarda en iyi şekilde yetişmeleri, iyi eğitim almaları bizim en büyük önceliğimiz ve sorumluluğumuz. Hizmete açtığımız ve yapımı devam eden her projemizde bu anlayışın izlerini ve örneklerini görebilirsiniz. Çünkü biz, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel mirasın, iyi bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımız bizim aydınlık yarınlarımız, umutlarımızdır. Mamak Belediyesi, eğitim yatırımlarıyla çıtasını hızla yükseltiyor inşallah” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.