ÖĞRENCİLER İÇİN DOLU DOLU YAZ KURSLARI

Kahramankazan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mahalle Kültür Evleri ve Gençlik Merkezinde öğrenci ve gençlere yönelik açılacak olan yaz okulu başvuruları başladı.

07 Haziran 2023 Çarşamba 09:31
ÖĞRENCİLER İÇİN DOLU DOLU YAZ KURSLARI

Kahramankazan’ın çehresini güzelleştiren, mahallelilik kültürünü canlandıran, gençlere yönelik etkinliklerin yapıldığı, sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarına yönelik gerekli durumlarda hizmete açılan Mahalle Kültür Evleri öğrenci ve gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri, yeteneklerini ortaya koyabilecekleri, öğrenirken eğlenecekleri birçok ders ve etkinliğe doyacakları yaz okulu başvurularını almaya başladı. Kültür Evleri, çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye alanı, derslikler, resim, müzik ve el sanatları atölyeleri ile öğretmenler odasından oluşurken, engelli bireylerin erişimi ve kullanımı açısından da tüm detaylar düşünülerek inşa edildi.

Yaz dönemi kurslarıyla beraber birçok dalda eğitim kültür evlerinde verilirken, el sanatlarından ebru sanatına, robotik kodlamadan gitar kurslarına kadar farklı derslerden de öğrenciler kayıt yaptırarak faydalanabilecek. Tüm kurslara 3-4-5-6-7-8’nci sınıf öğrencileri kayıt yaptırabilecekler.

“Mahalle Kültür Evleri hayallerim arasındaydı”

Gençlerden ve ebeveynlerinden gelen talepler doğrultusunda yaz okulu kurslarını hizmete açtıklarını söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: “Mahalle Kültür Evlerimiz çocuklarımızı her zaman olduğu gibi yaz aylarında da yalnız bırakmıyor. Mahalle Kültür Evleri hayallerim arasındaydı. Üreten, gelişen ve vizyon sahibi bir ilçe olma yolunda kültür evlerimiz büyük bir rol üstleniyor. Çünkü burada geleceğimizin emanetçisi genç nesiller eğitim alıyor. Öğrenci ve gençlerimiz yaz okulu kapsamında vakitlerini eğlenceli etkinliklerle geçirecekler, kendilerini tanıyabilecekler ve yeteneklerinin farkına varabilecekler. Hem miniklerimize hem gençlerimize sesleniyorum, gelin mahalle kültürünü hep birlikte yaşatalım” dedi.

Öğrencilerin ve gençlerin faydalanabileceği yaz okulu dersleri ise şu şekilde;

Satıkadın Mahalle Kültür Evi

Kur’an-ı Kerim Eğitimi, Değerler Eğitimi, Bilim Atölyesi, Temel Algoritma Eğitimi, Spor ve Jimnastik Eğitimi, Akıl Oyunları, Gitar Eğitimi, Etkin Okuma Becerileri, İngilizce Eğitimi, Speaking Club, Satranç Kursu, Resim Kursu, Bağlama Kursu

Alparslan Türkeş Kültür Evi

Kur’an-ı Kerim Eğitimi, Matematik, Akıl Oyunları, Resim, El Sanatları, Bağlama Eğitimi, Gitar Eğitimi

Güvençli İbrahim Çavuş Kültür Evi

Kur’an-ı Kerim Eğitimi, Kültürel ve Spor Etkinlikleri, Etkin Okuma Becerileri, Kur’an-ı Kerim Eğitimi, Akıl ve Zeka Oyunları, Bilim Atölyesi, Gitar Eğitimi, Bağlama Eğitimi, İngilizce Eğitimi, Satranç Kursu, Resim Kursu, Bilim Atölyesi

Kahramankazan Gençlik Merkezi

Ebru Sanatı, Yöresel Tokat Tahta Baskısı, Geri Dönüşüm Projeleri, Seramik, Kokulu Taş Yapımı, Porselen Boyama, Quilling, Taş Boyama, Ahşap Boyama, Origami, Keçe Uygulamaları, Yöresel Taş Bebek Yapımı, Boyutlu Resim Yapımı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.