Seyyid Burhaneddin Camii Açıldı!

Akyurt Belediyesinin yapımını üstlendiği Seyyid Burhaneddin Camii tamamlanarak ilk Cuma namazı kılındı.

11 Kasım 2017 Cumartesi 11:33
Seyyid Burhaneddin Camii Açıldı!

Akyurt Belediyesinin yapımını üstlendiği Seyyid Burhaneddin Camii tamamlanarak ilk Cuma namazı kılındı.

Caminin resmi olmayan açılışında Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Belediye Meclis Üyeleri ve Akyurtlular Cuma namazında camiyi doldurdu.

İlk namazı Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş kıldırırken, Cuma namazı çıkışında açıklama yapan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş caminin açılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi “2013 yılında yapımına başladığımız camimizde ana namazlık, üst namazlık ve kapalı bir son cemaat yeri mevcut. 3 bin 500 kişinin bir arada ibadet edebileceği caminin 4 tane ikişer şerefeli, 65 metre yüksekliğinde minaresi bulunuyor. Avluda yer alan şadırvanın dışında bodrum katında da abdesthane mevcut. Büyük bir cami olduğu için cenazelerde ihtiyaç duyulan gasilhane de cami alt katında yer alıyor. Seyyid Burhaneddin ismini bize soran çok sayıda vatandaşımız mevcut. Seyyid Burhaneddin Tirmizi, Bugünkü Özbekistan topraklarında yer alan Tirmiz şehrinden Anadoluya gelmiş bir velidir ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin hocasıdır. Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan camimizin yapımında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.”

Başkan Gültekin Ayantaş Akyurt Kaymakamı Osman Altın’dan teslim aldığı Seyyid Burhaneddin Cami beratını cami imamına teslim etti.

Son Güncelleme: 11.11.2017 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.