Yanık Buğdaylar Kahramankazanlıları ağlattı

FETÖ darbe girişiminin engellenmesi sırasında gösterdiği destansı mücadele ile “kahraman” unvanı verilen ilçe halkının direnişini konu alan Yanık Buğdaylar belgeselinin gösterildiği etkinliklerde, ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez de Kahramankazan halkıyla buluştu.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:24
Yanık Buğdaylar Kahramankazanlıları ağlattı

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler kapsamında düzenyenen demokrasi nöbetlerine Kahramankazanlılar yoğun ilgi gösteriyor. Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakam Engin Aksakal, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Belgesel ağlattı

Etkinlikler kapsamında Kahramankazanlı 2 şehit çocuğu ve 1 şehit kardeşin gözünden 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kahramankazan’da yaşananların anlatıldığı Yanık Buğdaylar belgeseli ilk kez gösterildi. Duygusal anların yaşandığı belgesel gösterimi sırasında, Kahramankazanlıların göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen projenin yönetmenliğini Mesut Gengeç üstlendi.

Yenilmez ayakta alkışlandı

Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmat Yenilmez de etkinlikler kapsamında meddah gösterisi ile Kahramankazan halkı ile buluştu. Türk tarihi boyunca yaşananları 15 Temmuz’a kadar konu alan meddah gösterisi sonrası Kahramankazanlılar, ünlü tiyatrocuyu ayakta alkışladı.

Gurur ve onurla taşıyacağız

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan halkının, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde verdiği mücadele ile tarihe altın harflerle yazılan bir destana imza attığını söyledi. 15 Temmuz sonrasında TBMM’de oy birliği ile “kahraman” unvanına layık görüldüklerini anımsatan Ertürk, “Bu unvan 81 il ve 957 ilçenin şahsında tüm Türkiye adına bize verildi. Bu unvanı ömürümüzün sonuna kadar gurur ve onurla taşıyacağız” dedi. söyledi. 

Son Güncelleme: 15.07.2017 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.