Yenimahalle kreşlerinde “Geleneksel Satranç Turnuvası

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde eğitim veren tüm kreşlerde her sene yapılan “Satranç Turnuvası” bu sene de tüm hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirildi.

21 Haziran 2021 Pazartesi 11:10
Yenimahalle kreşlerinde “Geleneksel Satranç Turnuvası

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde eğitim veren tüm kreşlerde her sene yapılan “Satranç Turnuvası” bu sene de tüm hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirildi.

Turnuvaya katılan tüm minikler yarışmanın kazananı oldu. Satranç turnuvasında yaptıkları hamlelerle nefes kesen çocuklar hamle ustası olduklarını bir kez daha kanıtladılar.  Birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olan turnuvada çocukların öğretmenleriyle birlikte yaptıkları satranç temalı maskeler ise büyük beğeni topladı.

Gözlem Ustası Yenimahalleli Minikler

Okul öncesi eğitime önem veren Yenimahalle Belediyesi, hizmet verdiği kreşlerde çocuklara uzman kadrosuyla tam donanımlı bir eğitim imkanı sağlıyor. Sürekli olarak düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerle verimli zamanlar geçiren minikler kreşlerde zeka gelişimine büyük katkı sağlayan satranç eğitimi de alıyor. Sene sonunda düzenlenen satranç turnuvalarında hünerlerini sergileyen minikler rakiplerinin her hamlesini iyi bir şekilde gözlemleyip yaptıkları her başarılı hamleleriyle aldıkları eğitimin hakkını verdiler.

Her hamlede devleşen küçük yürekler

Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde yıl sonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada birbirleriyle kıyasıya rekabet eden minikler, yarış öncesi rakiplerine başarılar dileyerek herkese örnek oldu. Küçük elleri ile oynattıkları her satranç taşında devleşen minikler geleceğin satranç ustaları olacaklarının sinyalini verdi. Bu turnuvada kaybeden olmadı, yarışma sonrası her çocuğa başarılarından dolayı madalya verildi.

“Satranç zeka ile yapılan mücadele sanatıdır”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kreşlerde eğitim gören her çocuğun çok değerli olduğunu ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğe daha umutla bakması için çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımızın her alanda donanımlı olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Satranç zeka ile yapılan bir mücadele sanatıdır. O yüzden bu sanatı ircaa eden tüm çocuklarımızı tebrik ederim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.