Yenimahalle’de Ramazan denetimi

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Ayı dolayısıyla tatlı imalathaneleri ve fırınlarda denetim gerçekleştirdi.

23 Mart 2023 Perşembe 13:21
Yenimahalle’de Ramazan denetimi

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Ayı dolayısıyla tatlı imalathaneleri ve fırınlarda denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde imalathanelerin mutfakları, Ramazan pidesinin gramajı, fiyatı, üretim koşulları, hijyen şartları, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizlikleri kontrol edildi. Aynı zamanda ekipler tarafından tatlı imalatında kullanılan ürünlerin saklama koşullarına ve son kullanma tarihlerine de tek tek bakıldı. Denetimler kapsamında kurallara uymayarak halkın sağlığını tehlikeye atan işyerleri uyarılırken, işini hakkıyla yapan esnaf takdir edildi.

Denetimler aralıksız devam edecek

Ramazan Ayı boyunca denetimlerin artarak devam edeceğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Denetimlerimiz Ramazan boyunca aralıksız devam edecek. Amacımız vatandaşımızın Ramazan'ı huzurlu ve sağlıklı geçirmesidir. Bunun için Yenimahalle Belediyesi olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Denetimler sırasında eksiklikleri olan esnafımızı uyarıyoruz. Ancak fiyatlarda fırsatçılık yapan, hijyen kurallarına uymayan, bozuk gıda kullanarak halkın sağlığını hiçe sayan kişilere de cezai işlem yapmaktan çekinmeyeceğiz. Şuana kadar ilçemizde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilirler. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.