ARDA GÜLER KİMDİR?

ARDA GÜLER KİMDİR?

Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Arda Güler nereli?
Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Arda Güler nereli, boyu kaç, hangi takımlarda oynadı?
Arda Güler, 25 Şubat 2005 yılında Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde dünyaya geldi. Orta saha mevkiinde oynayan Türk millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir.
2014-2019 yılları arasında Gençlerbirliği'nin altyapı takımında forma giydi. 20 Şubat 2019 tarihinde 150.000 TL (28.000 Euro) karşılığında Fenerbahçe'nin altyapı takımına transfer oldu.
13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla, U19 Süper Ligi'nde 19 maça çıktı 7 gol, 4 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, U19 Süper Ligi'ni 6. sırada tamamlayarak play-off oynama şansı yakaladı. Arda Güler, Medipol Başakşehir U19 takımıyla oynanan maçta 3 gol, 1 asist yaptı. Maç 6-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile sonuçlandı. Kasımpaşa U19 takımıyla oynanan üçüncülük maçında ise 1 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe 5-1'lik skorla ligi üçüncü olarak tamamladı. Arda Güler turnuvada play-off gol kralı unvanına erişti.
17 Mart 2022 tarihinde aralarında Arda Güler'in de bulunduğu 6 futbolcu ile toplu imza töreni yapıldı. Arda, Fenerbahçe ile olan sözleşmesini 3 yıl uzattı.
8 Ağustos 2022 tarihinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus tarafından yapılan törende 10 numaralı formayı aldı.
18 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonuyla birlikte sarı-lacivertlilerde A takım forması giymeye başladı.
Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe formasını 16 maçta terletti. Genç oyuncu bu müsabakalarda 3 gol ile 5 asist üretti.
Arda Güler'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona eriyor. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneğinin güncel piyasa değeri her geçen gün artıyor. 
Barcelona ve Real Madrid'in yanında Avrupa kulüpleri Arda Güleri transfer etmek istiyor. Türkiye ve Avrupa medyasında her gün bir Arda Güler transfer haberi çıkıyor.
Real Madrid ezeli rakibi Barcelona'ya önemli bir transfer çalımı attı.
Sport Gazetesi Barcelona ve Real Madrid’in Arda için yaptığı teklifin detaylarını da paylaştı. Buna göre Barça, 2 taksit halinde toplam 23 milyon Euro bonservis ödemeye hazır. Bordo-Mavililer, Arda ile 5 yıllık sözleşme imzalayıp serbest kalma bedelini de 1 milyar Euro olarak belirleyecek. Diye yazdı. 
Barcelona ve Real Madrid'in adeta kıyasıya yarıştığı transferde kazanan taraf belli oldu. The Athletic'in özel haberinde, Arda Güler'in Real Madrid'i tercih ettiği duyuruldu. Habere imzasını atan The Athletic muhabiri Mario Cortegana, genç yıldızın Santiago Bernabeu'da oynayacağını belirtti.
18 yaşındaki yıldızın, Barcelona ve Real Madrid arasında bir tercih yaptığı, hem kendisi hem de Fenerbahçe adına en doğru teklifin Real Madrid'den geldiğine inandığı kaydedildi.
Buna göre, eflatun-beyazlılar Arda için Fenerbahçe'ye serbest kalma bedeli olan 17.5 milyon eurodan daha fazla bir bedel ödeyecek. Bu bedelin 20 milyon euro olacağı belirtiliyor. Ayrıca genç yeteneğin sonraki satışından da sarı-lacivertli kulübe yüzde 20 pay verileceği aktarıldı.
Arda Güler konusunda artık son detayların kaldığı bildirildi. Bu hafta yapılacak son görüşmelerin ardından yıldız futbolcunun Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid'in sezon başı kampına katılmasının beklendiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.