"Benim İşim Girişim" iş fikri yarışması

- Erciyes Teknopark ve ORAN tarafından düzenlenen "Benim İşim Girişim" iş fikri yarışmasında dereceye giren 10 proje 80 bin lira ile ödüllendirildi - Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Doğan: - "2017 yılında teknoloji tabanlı ürün ihracatımız tüm ihracatın içerisinde yüzde 3,9 oldu. Gerçekten çok düşük"

17 Ocak 2018 Çarşamba 14:03

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğiyle düzenlenen "Benim İşim Girişim" iş fikri 2017 yarışmasında dereceye giren 10 projenin sahipleri ödüllendirildi.

245 proje arasından ön elemeleri geçerek dereceye giren 10 proje, Erciyes Teknopark Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde 80 bin lira ile ödüllendirildi. Dereceye giren proje sahipleri Mustafa Sarıalp, Mustafa Çakır, Can Doğan, Bahadır Atalay, İlker Törün, Özlem Ağan, Emine Erdal, Onur Değirmenci, Behlül Koç ve Bedia Şayık, "Sağlık Teknolojileri", "Giyilebilir Teknoloji", "Yazılım ve Elektronik", "Gıda Teknolojileri", "Malzeme ve Oyun tasarımı" alanlarında proje üretecek.

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan, törende yaptığı konuşmada, protokolü imzaladıklarında hayırlı bir işe imza attıklarını düşünerek yola çıktıklarını ve bunun sonuçlarını alacaklarına gönülden inandıklarını söyledi.

Amaçları arasında girişimciyi desteklemek olduğunu ifade eden Doğan, "Biz bu çerçevede teknoloji tabanlı ürünler çıkarmak üzere fikirleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Bunu sağlamak için de yürüttüğümüz faaliyetler var. Bunlardan biri Sera Kuluçka Merkezi. Bin metrekarelik alanda 'Fikrim var' diyenlere yer temin ediyoruz. Eğer bu fikrin ürüne dönüşebilme kabiliyeti varsa onu yatırımcıyla buluşturuyoruz, yer veriyoruz ve destekliyoruz." dedi.

Doğan, ayrıca bünyelerinde bulunan Lab Erciyes'in de prototip laboratuvarı olarak hizmet verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Burada da aynı şekilde fikri olanların, fikrin prototiplerini hayata geçirmelerine imkan tanıyoruz. Başka bir programımızda da genç girişimcilere yönelik çalışmalarımız var. Bugüne kadar TÜBİTAK'a yapılan başvurularda yaklaşık 40'ın üzerinde projeyi destekledik ve bunlardan 25'i destek almayı başardı. Biz eskiden tarım ülkesiydik, bunu aşmamız gerekiyor. Sanayi devrimini kaçırdık geldiğimiz noktada acaba bilişim çağını yakalayabilecek miyiz? Teknoloji tabanlı ürünler teknolojiler ortaya çıkarabilecek miyiz? 2017 yılında teknoloji tabanlı ürün ihracatımız tüm ihracatın içerisinde yüzde 3,9 oldu. Gerçekten çok düşük. O kadar çok teknoloji tabanlı ürün ithal etmişiz ki bizim ihraç ürünlerimizle bu açığı kapatmamız mümkün değil. Devletimiz girişimciliğe, teknoloji tabanlı ürünler ortaya çıkmasına ciddi desteler veriyor. İnşallah bunların meyve vereceğini ümit ediyoruz."

Yarışmanın değerli olduğunu dile getiren Doğan, "Katılım gösteren 245 kişi arasından seçilen 10 ekip 5 aylık bir maratona giriyor. Bu süreçte onlara rehberlik hizmeti verecek, prototiplerini yapmalarına imkan sağlayacak netice itibarıyla da çıkan ürünlerden en iyi 3'ünü ödüllendireceğiz." diye konuştu.

ORAN Genel Sekteri Ahmet Kilci de bölgenin kalkınması için ORAN olarak farklı iş birlikleriyle hedeflerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Erciyes Teknopark ile geliştirdikleri projeyle bölgenin teknolojik tabanlı girişimcilik alanında gelişimine katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Kilci, "Yarışmaya olan ilgi ve talep projenin başarılı olduğunun somut göstergesidir. Birbirinden değerli iş fikirlerini bizlere ileten tüm girişimcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.